Artikeln innehåller reklamlänkar

Höstens parfymer: Här är 10 väldoftande nyheter

Höstens nya parfymer

Gillar du gourmanddofter, lavendel, noter av ros i alla dess former eller kanske dofter som drar mer åt det maskulina hållet? Grattis – du kommer garanterat hitta en ny favorit i höst! Kikar man på säsongens nyheter är just de trenderna tongivande. När det gäller gourmandtrenden, alltså en doft av något ätbart, är kanel, kaffe, kardemumma, kakao- och tonkabönor hett.

Könsneutrala dofter blir allt mer populära

Unisexdofter, som passar både män och kvinnor, dök upp för några år sedan och har sakta ökat i popularitet. De utmärks ofta av att de har en linjär doftkomposition, vilket betyder att man använder få noter som doftar likadant så länge den ligger på huden. De flesta andra dofter brukar ändra karaktär redan efter en kvart och förändras sedan ju mer tiden går.  Två trendiga noter i den könsneutrala kategorin är lavendel och vetiver. Och vår personliga höstfavorit är faktiskt en herrdoft som du hittar här nedan…

10 väldoftande höstnyheter 2019

 

 

idôle Lancôme

Klimatsmart roslyx

Rosor och jasmin möter musk i en supertunn flakong (finare ord för flaska). I nya Idôle från Lancôme är kombon en fullträff! Liksom den nya flaskan – som är en refill som alltså kan fyllas på på utvalda varuhus. Bra för miljön! Köp här. (länk till butik)

 

Clean Classic Simply Clean

Lugnande lavendel 

Clean Classic Simply Clean är en lättburen doft med en hint av lavendel och kardemumma. Köp här. (länk till butik)

 

Le Couvent Hattai

Vegansk väldoft

Le Couvent är känt för sina unisexdofter. Nu kommer ytterligare fem dofter, som den här som heter Hattaï, varghonan. Med noter av rosépeppar, röda bär, kanel och kakao. Köp här (länk till butik).

 

Chloe L `Eau

Klassisk rosdoft i nytappning

Chloé L´Eau brukar kallas drottningen av rosdofter. Nu kommer den i en ny variant med magnolia, jasmin och ekmossa. Köp här. (länk till butik)

 

Molton Brown Flora Luminare

Mandel & sandel

Flora Luminare från Molton Brown omsluter dig som en  trygg kofta. Den är varm och söt med bland annat mandel, neroli och sandelträ. Köp här.

 

bvlgari man neroli wood

MåBras favorit!

Herrdoften Bvlgari Man Wood Neroli är så fin och frisk att även kvinnor vill lägga vantarna på den! En perfekt dagdoft för dig som inte gillar så söta dofter. Med neroli, salt och trä. Köp här (länk till butik).

 

dkny stories

Pepp(r)igt

DKNY Stories är en orientalisk blomdoft kombinerad med noter av rosépeppar, vanilj och te. Köp här. (länk till butik)

 

twilly d´Hermes Poivree

Lekfull lyx

Busig, bubblig och bekymmersfri. Så beskrivs Twilly de Hermès Eau Poivrée med ros och rosépeppar. Köp här. (länk till butik)

 

thank u next ariana grande

Höstens kändisdoft

Ariana Grandes nya doft heter som en av hennes låtar: thank u next. Den doftar av macronsocker, vitt päron och rosblad. Köp här. (länk till butik)

 

Ysl Libre

Stark, modig och fri

YSL Libre beskrivs som en doft för den starka, modiga kvinnan. Med lavendel och vanilj. Köp här. (länk till butik)

Läs mer:

5 grymma tips till dig som använder parfym

 

Utvald läsning