Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Hårtrender sommaren 2023: Färger, klippningar och styling

11 maj, 2023 
hårtrender 2023
Är du sugen på en förändring? Här spanar vi på de senaste trenderna inom frisyrer, färger och styling. Skärmdumpa eller spara ner – och ta med dig till nästa frisörbesök.
Annons

Kort, långt, mörkt eller ljust? Vilka hårtrender är det som gäller i år? I takt med att det byter årstid börjar också suget efter en ny frisyr dyka upp.

Budgetvänliga beauty-hacks med Margareta GrääsBrand logo
Budgetvänliga beauty-hacks med Margareta Grääs

De flesta har säkert en stil och look som de gillar och trivs med, men visst är det härligt att få koll på de senaste och samtidigt bli inspirerad till att våga något nytt?

MåBra:s redaktör Hannah Bergroth, som även är frisör, guidar dig genom de senaste klippen, färgerna och frisyrerna.

Hannah Bergroth
Hannah Bergroth håller sig ständigt uppdaterad om det senaste inom hår och skönhet.

Hårtrender 2023

I år handlar det mycket om tidigare hårtrender som återkommer. Allt ifrån 90-talets kortklippta frisyrer, till 00-talets uppklippningar har tagit stor plats på årets mode- och hårvisningar.

Annons

Men den stora nyheten är ändå 70-talets återkomst! Ett hår som är klippt i flera lager, har en svepande snedlugg och som slutligen fönats till maxad volym à la Charlie's Angels är något som syns mer och mer.

Charlies angels
Jaclyn Smith, Kate Jackson och Farrah Fawcett från Charlie's angels – vilka hårikoner 2023.

En annan sak som också spelar roll är att håret idag ska må bra och se välvårdat ut – oavsett frisyr och färg.

Vilka frisyrer är inne 2023?

Den här säsongen ser vi både långa och korta hår, och det finns egentligen inget som är mer rätt än det andra. Men visst är det några specifika frisyrer som sticker ut i år.

Annons

Kort hår: Slätt, välkammat eller naturligt

De riktigt korta frisyrerna varierar. Korta, grafiska pager där längden slutar ovanför käklinjen kombineras bäst med en spikrak mittbena.

En annan look som tagit stor plats den här säsongen är ”Pixie-frisyren” med tillhörande lugg. Så snyggt!

Tips på korta frisyrer
Skådespelaren Michelle Wiliams i pixie-kort och Anitha Clemens i busigt och naturligt – vilken väljer du?

Mellanlångt hår: Lätt och luftigt

För de som gillar kort till mellanlångt hår så är den så kallade ”butterfly bob” ett riktigt trendigt alternativ. Frisyren är en slags uppklippt bob där man ska få till en så luftig och lätt känsla som möjligt. Ju mer volym desto bättre. Tänk Farah Fawcett, men något kortare.

Annons

En annan look som är det megalockiga håret – perfekt för er med halvlångt-långt hår. Göm inte dina naturliga lockar, framhäv dem med sprej och lockkräm för bästa effekt.

Lockigt hår
Kamma ej ur lockarna. Tänk på att de får ta ordentligt med plats. Foto: Wella Professionals

Långt hår: Uppklippt och volym

I år ska även ett långt hår vara luftigt. För att få den känslan behöver det klippas upp – och gärna i olika etapper längs mot ansiktet. Ju fler lager med uppklippningar desto lättare blir det att få till den rätta stylingen.

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker har alltid inspirerat med sitt hår. Här under inspelningen av And Just Like That.

Det här funkar även om du har lite tunnare hår, det gäller bara att be frisören klippa fram volymen.

Annons

Vilken hårfärg är trendig 2023?

Mörkt till hösten och ljusare mot våren och sommaren. Ofta är det årstiden som bestämmer vilken färg man vill ha på sitt hår, men med dagens teknik och produkter har du möjlighet att ha din drömfärg året om.

Nu handlar det om att hitta en specifik, personlig nyans på sin färg. Honungsblond där flera varma nyanser blandas eller en kall blond färg som skiftar lite i pärlemor. I år ska blonda hår ska kännas extra lyxiga!

Lena Endre och blont hår
Skådespelaren Lena Endre i en lyxigt guldig ton på håret. Om du gillar blekt - testa att nyansera den i en kall nyans. Foto: TT/Wella Professionals

För brunetter är det varma toner som är extra hett. Koppar, kastanjebrunt eller chokladbrun med slingor eller längder i samma mörkhetsgrad, men annan nyans, är extra snyggt – och passar bra om man önskar att håret ska se fylligt ut.

Annons
Tilde de Paula
Tilde de Paula i en varm chokladbrun hårfärg – en färg som i stort sätt passar alla.

En annan sak som äntligen ska börja uppskattas på riktigt är det naturliga, gråa håret som kommer med åren. Att omfamna sitt gråa har aldrig varit lika trendigt som nu.

Psst! Visste du att exempelvis svenska författaren Camilla Läckberg har hakat på trenden?

Andie MacDowell
Skådespelaren Andie MacDowell är snygg i sin naturliga hårfärg.

Foto: Wella Professionals, TT

Annons