Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Håret som ger dig ett naturligt ansiktslyft och får dig att se yngre ut

09 mar, 2021 
AvAino Oxblod
kvinna som svänger med håret
Evan Agostini/TT.
Brukar du föna håret stort, men tycker samtidigt att du ser äldre ut än du känner dig?
Då kan det vara dags att byta strategi för ditt hår – nu ger kändisfrisören Kenneth Stoddart sina bästa tips för att få ett naturligt lyft bara genom att byta frisyr.
– Så fort du ger håret mer volym så får det dig att se betydligt äldre ut, säger han till Harper's Bazaar.
Annons
5 saker som får dig att se äldre ut än vad du ärBrand logo
5 saker som får dig att se äldre ut än vad du är

Det finns många sätt att ge håret mer volym och form – men det är inte alltid vad man borde sträva efter.

Det menar i alla fall den brittiska kändisfrisören Kenneth Stoddart. Volym och styling i klassisk Hollywood-stil kan nämligen göra att man ser äldre ut än vad man är, något folk sällan är intresserade av.

I stället kan det vara en idé att låta håret vila från avancerad styling med stylingborste och locktång, och satsa på en enklare look som är lätt att få till på egen hand, samtidigt som den ger en ett mer ungdomligt utseende.

– Så fort du ger håret mer volym så får det dig att se betydligt äldre ut. Ju mindre uppenbart fixad du är, desto mer modern, ung och fräsch ser du ut att vara, säger kändisfrisören Kenneth Stoddart till Harper's Bazaar.

Så skaffar du det naturligt ungdomliga håret

Det är inte svårt att anamma den ungdomliga looken – det är faktiskt betydligt lättare än att styla med mycket volym och klassiska Hollywood-lockar.

Skippa stylingborsten och plattången när du ska torka håret, och plocka i stället fram fönen och en vanlig borste. Börja med att tillsätta värmeskydd i håret, innan du fönar och borstar ut håret. Styla det sedan enkelt med att lägga det bakom öronen, eller med hjälp av hårklämmor.

Källa: Harper's Bazaar Germany.

Annons