Här syns rynkorna först - så stoppar du dem!

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Glöm inte halsen i din dagliga hudvårdsrutin! MåBra har frågat Nina Nilsdotter, hudterapeut på Nina Nilsdotter hud- och kroppsterapi i Stockholm, om bästa vårdtipsen!

Behöver vi vårda dekolletage och hals med speciella produkter?

– Ja. Huden på hals och i dekolletage har mycket överrörlighet i kombination med lite av de ämnen som gör den elastisk.  Det är där man ser ålderstecken först. En femtedel av porerna på halsen är ”torra” och har ingen talgproduktion. Porerna är också större. Det är ett känsligt område, vi sprutar parfym där och glömmer att skydda området mot solen.

Hur ska man vårda hals och dekolletage?

– På samma sätt som ansiktet: Smörj dagligen, peela två gånger i veckan och använd dagcrème med uv-skydd. Men tänk på att inte använda för starka produkter. Halsen blossar lätt. Man kan då använda en crème som dämpar rodnader.

Finns det salongsbehandlingar för hals och dekolletage?

– Man kan göra syrabehandlingar av linjer och rynkor i området, däremot kan man inte botoxa bort rynkorna där. Men man kommer faktiskt väldigt långt bara genom att behandla hals och dekolletage noga hemma – det gör skillnad!

Ge oss dina bästa förebyggande tips!

– Förutom att ta hand om huden – ändra ditt beteende! Idag lever vi stressigt, vilket märks på huden. Lär dig stresshantering. Sitter du mycket framför datorn, använd gärna en crème med uv-skydd. Sist men inte minst, se till att få tillräckligt med sömn.

 

Mer om hudvård!

Blås nytt liv i trött hud – med syremask!

Det allra senaste på hudvårdsfronten är att tillföra huden koncentrerat syre. MåBra tipsar om syremaskerna som skämmer bort huden …

 

 

 

Så enkelt fixar du vårsnygga ögonbryn

Markerade och definierade ögonbryn ger ansiktet en fin inramning och ett piggare intryck. Här förklarar Yvonne Ryding hur gör!

 

 

Lysterlistan: Maten som ger vackrare hud

Antioxidanter och vitaminer är vanliga ingredienser i våra hudvårdsprodukter. Men visste du att samma ämnen kan göra större nytta när de får arbeta inifrån kroppen?

 

 

Stor guide: Har du rätt hudvård för din ålder?

Med rätt vård kan du faktiskt fördröja hudens ålderstecken. Här är tipsen och produkterna som gör jobbet åt dig, oavsett ålder!

Mer innehåll från MåBra
Dela på: