Här är plaggen som gör dig slankare

Att bli kvitt semesterkilona kan ta ett tag. Men det finns flera enkla knep som snabbfixar figuren. Här är metoderna som klär bort en hel storlek!

Genom att använda rätt typ av skor, accessoarer och färger kan du trolla bort några kilon på direkten.

Skor med klack

En klacksko lyfter både hållning och förlänger benen. Och effekten får du redan vid fotvänliga modeller med klackar på omkring fem centimeter. Har skon dessutom ett spetsigare tå-parti ser också benen slankare ut.

Enhetlig färg

Att klä sig i svart är en välkänd klassiker. Men den som törstar efter mer färg än så kan prova följande knep. Genom att ha samma färg på över- och underdel får kroppen en enhetlig siluett, något som också ger ett smalare intryck. När du bär kontrasterande kläder dras blicken automatiskt till midjan och de envisa kärlekshandtagen hamnar i blickfånget.

Prova också att matcha skornas färg med benens. Är du barbent eller har hudfärgade strumpbyxor vinner du på att ha beigefärgade skor. Har du färgade leggings eller byxor bär du med fördel samma färg på skorna. Det enkla knepet förlänger intrycket av dina ben och gör dig både längre och slankare.

Långa smycken

Använd stora smycken till delar av kroppen du vill dra uppmärksamheten till. Din hals ser automatisk längre ut om du bär långa halsband och drar blicken till din överkropp. Stora ringar och armband fokuserar på dina händer och verkar förlåtande på stora överarmar osv.

Bästa byxorna

Byxor som har lite vidd nertill är smickrande för dig med markerade höfter, lår eller rumpa. En byxa bör alltid vara så enkel som möjligt, undvik mönster och broderier. Du vinner också på att bära så mörka färger som möjligt. Har modellen lite högre midja smickras den kvinnliga formen lite extra.

Rätt material

Enkla och tunna tyger är bättre än material med volym. Kashmir, jersey, tunn bomull och material med stretch är att föredra framför mocka, angora och yvig mohair.

Källa: KK.no

LÄS OCKSÅ:

Fem genvägar till en plattare mage

Underkläderna som trollar bort dina extrakilon

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

Utvald läsning