Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

7 tips: Här är maten som ger dig vackrare hud!

25 maj, 2011 
Annons

Naturliga ämnen i olika livsmedel kan göra underverk för din hud. Receptet för en frisk hud börjar med en bra diet med hälsosamma fetter, tillräckligt med protein och mycket frukt och grönsaker. Här har sajten prevention.com sammanställt din inköpslista för en vackrare hy:

Romanosallad

Romanosallad innehåller viktiga A-vitaminer, som ökar cellförnyelsen och ger nytt liv åt huden. A-vitaminer ger bra effekt vid torr och åldrande hud samt vid hudproblem som acne och psoriasis.

Tomater

Röda livsmedel skyddar huden från att bli röd och bränd. Tomater är fulla av lykopen som, enligt en studie, kan ge ökat skydd mot solbränna. Tomater kan också minska fina linjer i huden.

Jordgubbar

En liten skål med jordgubbar ger dig dagens dos av C-vitaminer – som ökar produktionen av kollagen, som i sin tur gör huden mjuk och fast. Jordgubbar kan även göra huden mindre torr.

Ägg

Lutein och zeaxantin är två antioxidanter som finns i ägg. De skyddar mot UV-skador som kan ge rynkor och pigmentfläckar.

Annons

Mandlar

En handfull mandlar varje dag ökar nivåerna av E-vitamin, en av de viktigaste antioxidanterna för bra hud. Den förebygger rynkbildning och leverfläckar samt hjälper till att läka hudbristningar och ärr efter sår.

Valnötter

Valnötter är rika på omega-3, som håller huden fuktig och smidig.

Olivolja

En matsked olivolja om dagen kan hålla huden smidig. Olivoljans fettsyror kan även hjälpa till att skydda mot solskador.

Av: Anna Sundesten

Bild: Thinkstock

Läs mer:
Naturliga kurer för en slätare hud – fem tips!
5 tips: Så sminkar du dig till perfekt hy
5 vanliga hudproblem – så blir du av med dem
Skönhetskurer som du fixar hemma – gratis!
Dålig hy? Här är de vanligaste hudfelen vi gör

Annons