HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Här är 10 effektiva sätt att motverka celluliter

19 maj, 2016 
Hur blir man egentligen av med celluliter? Här följer tio tips på hur du motverkar celluliter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Inför sommaren är det många som vill veta hur man kan bli av med gropar och ojämn hud, det som vi kallar celluliter. Det finns många anledningar till varför man har celluliter, det kan vara ärftligt, genetiskt, det kan bero på hormonella förändringar som pubertet, graviditet eller annat. Därför kan de vara svårt att bli av dem. Men det finns ändå en hel del knep som kan hjälpa, men med ett visst mått av tålamod.

Här är 10 effektiva tips för att motverka celluliter.

1: Träna allsidigt

-Rör dig regelbundet så att blodcirkulationen ökar i området. Vardagsmotionera ofta och lite, och träna benen genom cykling, löpning, styrketräning av benmusklerna säger Katarina Woxnerud till Måbra i ett tidigare inlägg om just celluliter.

2: Ät på bästa sätt

Förutom att träna, kan rätt kost hjälpa dig till att få en bra cirkulation i kroppen. Och på så sätt motverka uppkomsten av celluliter. MåBra har i ett tidigare inlägg skrivit en lista med olika livsmedel som kan hjälpa.

Annons

Läs även: Jessica Alba är stolt över sina celluliter

3: Undvik kolhydrater

Livsmedel som innehåller snabba kolhydrater, till exempel socker, vitt mjöl eller vitt ris, skapar en snabb stegring av blodsockernivån. Den glukos som inte går till förbränning lagras i kroppens fettceller som extra energi, en process som ökar risken för att fettet ska pressa sig ut genom bindväven och orsaka ytterligare en av de förargliga små groparna.

4: Detoxa

En vätskedrivande juicefasta kan frigöra slaggprodukter i kroppen och driva celluliterna på flykt. Det finns olika örter och ämnen som sägs påskynda utrensningen. Varför inte Reneé Voltaires juicefasta ?

5: Massera

Bindvävsmassage är ett effektivt sätt att ”städa upp” i cellulit-täta områden på kroppen. Att massera och trycka hårt kan lösa upp själva fettansamlingen som finns runt celluliterna.

Läs även: Guide: Så får du supersnygga sommarben

6: Peela med kaffe

Annons

Skrubba bort celluliterna med kaffe. Ämnet koffein stramar nämligen upp huden med omedelbar effekt, och är därför en populär ingrediens i just cellulitkrämer. Det går minst lika bra att göra en egen variant också. så varsågod  här får du ett enkelt recept.

Så gör du egen kaffepeeling:

  • Rör ihop en del malet kaffe, en del kokosolja och blanda även i en nypa salt eller socker.
  • Blanda ihop till en grov massa.
  • Skrubba sen huden ordentligt med den färska mixen.

7: Smörj

Det finns olika krämer som påstås ta bort celluliter. MåBra lät olika kvinnor testa några olika anti-cellutibehandlingar med varierande resultat i artikeln: Senaste metoderna mot celluliter.

8: Kompressionsstrumpor

Testa att använda kompressionstrumpor för att motverka celluliter på lång sikt. Kompressionen i strumporna ökar blodflödet genom hela benen och kroppen. enligt tidningen webmd.

Läs även: Snygg utan kniv – bästa metoderna mot slapp hud, valkar och celluliter

9: Salongsbehandlingar

När man redan har celluliter och man snabbt vill bli av med dem kanske ovanstående tips inte hjälper. Salongsbehandlingar som AWT och LPG kan påskynda processen att radera celluliterna menar MåBra:s skönhet och medicinredaktör Vivvi Alström. Läs mer i artikeln: Snygg utan kniv – bästa metoderna mot slapp hud, valkar och celluliter

10: Täck dem med brun utan sol

Om du inte kan bli av med dem, täck dem! Mörkare färg gör att groparna inte blir lika framträdande. Guldskimrande olja kan också avleda uppmärksamheten från ojämn hud.

Text: Anja Nilsson

Källor: www.webmd.se, www.prevention.com, www.celluliter.net

Annons