Håll huden ung och frisk med avokado!

För att huden ska hålla sig ung och rynkfri behöver den ett ständigt tillskott av rätt fett, fukt och vitaminer. Och du hittar allt du behöver i en vanlig avokado!

Det lena fruktköttet är laddat med både vitaminerna A, B, D och E och rymmer dessutom hälsosamt fett. Du kan tillgodogöra dig avokadons alla hälsoegenskaper genom att äta den. Många kvinnor rapporterar  både friskare hår och lenare hud när de unnar sig en avokadobit varje dag.

Men du kan också använda avokado direkt på huden. Här är tre härliga kurer!

Tvål

Du kan till exempel använda den för att rengöra ansiktet eller händerna på ett skonsamt sätt. Mosa avokadon och använd som vanlig tvål direkt. Är du mycket smutsig om händerna kan du gnida in dem med citron innan, och avsluta med avokadokrämen och vanligt vatten.

Ansiktsmask

Mosa en mogen avokado fint. Applicera sedan på hela ansiktet, gärna över ögonen också, och låt verka i 10 minuter. Vill du öka maskens fuktgivande egenskaper kan du klicka i lite honung. Skölj sedan ansiktet med vanligt vatten.

Solskydd

Avokado kan också fungera som en naturlig solskyddsprodukt. Den kommer visserligen inte upp i någon hög SPF-siffra, men kan fungera utmärk som ett naturligt komplement dagar då solen inte är så stark.

Källa: Sheknows.com

AV: Jennie Sandberg BILD: Thinkstock

 

Läs också: 

Avokado – 11 goda och nyttiga recept 

5 enkla frukostar med avokado och ägg

Här hittar du nya avokadon – utan kärna!