Få en piggare look – 8 återfuktande ögoncremer

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Den känsliga huden påverkas snabbt av vintertemperaturer och området kring ögonen blir, som du säkert vet, lätt torr med följden att mörka ringar blir mer framträdande. För att reducera de fina linjerna och få en piggare look är ögoncreme (förutom sömn!) en av lösningarna.

Nuförtiden i hudvårdsrutinernas tidevarv har nog de flesta en liten burk eller tub creme eller gel till ögonen i badrumsskåpet. Och det är klokt! En ögoncreme är i jämförelse med en vanlig ansiktscreme lättare i konsistensen vilket gör att den absorberas snabbare av den tunna huden. Använder man en ansiktscreme under ögonen kan det faktiskt få den oönskade effekten att huden blir tung och att eventuella påsar blir mer framträdande.

För att få ut det bästa och mesta av din ögoncreme är det viktigt att applicera den med lätta rörelser för att undvika ytterligare påfrestningar på den tunna huden. Det betyder inte att du måste stå och vara zen i 10 minuter framför spegeln och lägga på cremen med ytterst kontrollerade rörelser. Utan det räcker att du lägger på den så försiktigt du kan utan att trycka och slita för mycket i huden.

8 återfuktande ögoncremer

Ögoncreme från Essential Care.

Ögoncreme som ska öka hudens egna produktion av kollagen och elastan. Cremen minskar mörka ringa och trötthetstecken. Från skådespelaren Noomi Rapace och hudvårdsproffset Lena Claessons märke N.C.P Essentials. Läs mer och köp här! (reklamlänk från Adtraction)

 

Lätt ögoncreme med uppljusande och lystergivande effekt som minskar intrycket av mörka ringar. Tack vare jasminextrakt blir huden återfuktad och fina linjer reduceras. Från Decléor. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Apprl)

 

Oparfymerad ögoncreme för mogen hy som återfuktar och slätar ut. Från ACO. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Ögoncreme med retinol som ökar hudens fasthet och minska synligheten av fina linjer. Cremen återfuktar och skyddar det känsliga huden kring ögonen. Från Pixi. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

 

Med hjälp av en formula med bland annat blåbärs- och canolaoljor binder denna creme fukten och reducerar fina linjer runt ögonen. Dessutom är den oparfymerad. Från Lumene. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

 

Skön ögongel med gurka och algextrakt samt biopeptider som återfuktar, stramar upp och lugnar den känsliga huden runt ögonen samtidigt som den reducerar torrhetslinjer. Från Ole Henriksen. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Adtraction)

Mjukgörande ögoncreme med hyaluronsyra och photoperfector HD, som ska ge ordentligt med lyster. Från Filorga. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Skonsam och parfymfri ögoncreme som återfuktar och ger lyster. Från La Roche-Posay. Läs mer och köp här. (reklamlänk från Awin.com)

Läs även:

9 julklappar till beautyjunkien att lägga under granen

7 djuprengörande ansiktsmasker som tar hand om din hy

9 ekovänliga beautyklappar att lägga under granen i år

Redaktionens tips
Dela på: