HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Expertens tips: Så fixar du fina fötter som håller hela hösten

19 sep, 2019 
AvMalin Ny
Har du torra fötter som behöver fräschas upp inför hösten? Medicinska fotvårdsterapeuten Lise-Lott Hoffman delar med sig av tipsen som håller dina fötter pigga länge.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att fixa höstfina fötter behöver inte ta lång tid och vara särskilt avancerat menar medicinska fotvårdsterapeuten Lise-Lott Hoffman, som driver fotvårdskliniken Stockholms Medicinska Fotvårdsklinik. Här delar hon med sig av sina bästa tips för att få fina fötter som håller hela hösten.

Smörj, smörj, smörj

Lise-Lott Hoffmans bästa knep är helt enkelt att göra det till en vana att smörja in fötterna varje dag. Välj en ekologisk salva med bivax eller sheasmör, alternativt en fotkräm med karbamid som mjukar upp.

– Det absolut viktigaste tipset är, smörj, smörj, smörj! Köp en härlig fotkräm och smörj varje dag. Det gör huden mjuk och smidig, säger hon.

Fet fotkräm mot torra fötter
Ekologisk sheasmör för torra fötter. Här kan du köpa det.

Ta ett fotbad

Att ta ett fotbad kan också vara en bra idé. Tappa upp lite ljummet vatten, häll i ett par droppar väldoftande olja och passa på att fila fötterna.

Fila, men inte för mycket

Fotfil med sandpapper
Fotbil med sandpapper. Här kan du köpa den.

När fötterna är hårda eller torra kan det vara frestande att gå loss med filen i duschen. Lise-Lott Hoffman menar dock att för mycket filande kan ha motsatt effekt. Använder du hård fil kan du få bort en förhårdnad till exempel, men oftast kan det bli för kraftigt för huden som istället producerar ännu mer hård hud.

Träna fötterna

Fötterna får utstå en hel del under höst- och vinterhalvåret när de pressas in i trånga, varma och fuktiga skor. Att röra på fötterna varje dag kan motverka stelheten och göra att du får piggare och gladare fötter som håller hela hösten.

Läs mer:

Så får du till den perfekta spakänslan hemma

Fotproblem? Så blir du av med de 6 vanligaste problemen

Annons