Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Eva: "Nålarna gav huden ny spänst"

24 apr, 2012 
Annons

Spänstigare hud, minskat sötsug och snyggare solbränna. Det är några av de fördelar Eva Sühl upplevde efter att ha testat kosmetisk akupunktur.

Egentligen har Eva Sühl inga större problem med rynkor och andra ålderstecken.

– Men jag ville gärna ha ett minilyft, utan fillers och botox. Jag föredrar naturliga behandlingar, säger hon.

Mer spänst och fräschör stod överst på önskelistan. Eftersom Eva har provat medicinsk akupunktur tidigare blev hon nyfiken på Hollywoodtrenden med kosmetisk akupunktur.

Hon kom i kontakt med Micaela Bertolotto, som är akupunktör och utbildad inom kinesisk medicin. Hon jobbar med kosmetisk akupunktur, som hon har studerat bland annat i Kina.

Behandlingen började med att Micaela tog Evas puls och tittade på hennes tunga för att hitta inre obalanser.

– Eva hade lite problem med mage och mjälte vilket kan ge ”häng” i ansiktet, förklarar Micaela.

Hon beskriver akupunktur som ett starkt alternativ till fillers med hyaluronsyra och botox.

Annons

– Nålarna sätter fart på cirkulationen. Efter några behandlingar får man mer spänst och lyster i ansiktet. Vissa kan se 5 till 10 år yngre ut efter en kur.

Nålarna placeras främst ut i ansiktet, men även på händer och fötter. Ibland kopplar man svag ström till nålarna en stund, i Evas fall kopplades strömmen till nålarna i käklinjen där hon ville ha störst effekt.

– Det kändes bara som myggbett, säger Eva. Det var mest värmande och skönt.

Hon passade även på och fick akupunktur i örat mot sitt godissug eftersom hon är en riktig sockerråtta.

– Direkt efteråt ökade suget, sedan tänkte jag inte på godis på en hel vecka!
Så här säger Eva om resultatet

– Jag fick 10 behandlingar med en veckas mellanrum. Efter fem gånger var jag fast – jag längtade till nästa gång! Jag mådde så bra i hela kroppen efteråt. Det jag ser tydligast är att huden har fått mer spänst. Plufsigheten under ögonen är borta och mina ögon är klarare. En annan trevlig bieffekt är att solbrännan satt kvar längre.

Annons

Så funkar kosmetisk akupunktur

Nålar tunna som hårstrån placeras på speciella punkter i ansiktet och på kroppen. Till vissa nålar kan man även koppla svag ström för extra effekt. Nålarna skapar en mikroskada på huden, vilket sätter fart på kollagenet (hudens byggstenar). Akupunkturen syftar till att öka cirkulationen av blod till ansiktet.

Biverkningar: Man kan få små blåmärken efter nålarna.

Pris: 5 500–7 500 kr för 10 gånger.

Var: www.micaelabertolotto.com i Stockholm. Kosmetisk akupunktur finns även på andra håll i landet.

OBS! Har man fått botox i ansiktet kan man inte behandlas med akupunktur de närmaste 3 månaderna. Detta för att man har bedövat vissa nerver och därför inte är mottaglig för akupunktur.

Eva Sühl är en av tre kvinnor som berättar hur de förbättrade sitt utseende – utan kirurgiska ingrepp. Läs mer om metoderna de använde i MåBra nummer 5!

AV: Vivvi Alström

BILD: Viktoria Davidsson

Annons