Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Enkla knepen: Så fixar du bikinilinjen inför semestern

03 jul, 2017 
Röda prickar och irriterad hud. Det är inte lätt att få till det där med intimrakning. Skippa rakningen helt eller testa våra knep för en bekvämare bikinisommar!
Annons

Brukar du också få röd och irriterad hud när du rakar bikinilinjen men vill ändå inte låta stråna synas på stranden? Då kan du förstås skaffa dig ett par bikinitrosor som är lite mer heltäckande – eller så testar du knepen här nedanför!

Läs även: 9 bikinis som räddar semestern – i sista minuten

Ibland uppstår frågan om det är farligt med intimrakning, eftersom pubishårets funktion är att skydda de känsliga slemhinnorna. Därför är det bra att inte raka sig för ofta och att inte raka bort allt hår. Huruvida du vill trimma busken eller inte är ju självklart upp till dig. Många låter håret vara kvar, och det är inga fel med det. Men här kommer ändå några tips för den som bestämmer sig för att plocka fram rakhyveln.

Läs även: 14 saker du vill veta om ditt underliv – men inte vågar fråga

Skrubba först

Innan du plockar fram hyveln i duschen är det bra att använda en skonsam skrubbkräm eller en skrubbvante på området som ska rakas. På så vis blir huden lätt och följsam och inåtvuxna strån får lättare att komma fram. Skölj sedan noga.

Annons

Raklöddra

Använd gärna en rakgel och låt den sitta en stund innan du går loss med hyveln. Då hinner stråna och huden mjukas upp.

Läs även: Så mycket behöver du träna för att gå ner i vikt

Använd bra hyvel

Se till att byta rakhyvel ofta, och skölj den noggrant efter varje användning för att minska risken för bakteriebildning. En dålig rakhyvel ger lättare irriterad hud efter rakning.

Raka rätt

Raka medhårs för att undvika irritation, och tryck inte för hårt. Om du måste trycka hårt för att få effekt behöver du sannolikt byta rakhyvel. Huruvida det är bäst med korta eller långa hyveldrag är omtvistat, så prova dig fram – men se till så att rakningen inte blir ryckig.

Läs även: Experten: Så hanterar du kvinnlig skäggväxt

Skölj och återfukta

Efter rakningen är det viktigt att du sköljer med kallt vatten över området. Det gör så att porerna stängs och inte blir lika utsatta för bakterier. Torka försiktigt och återfukta sedan med en lugnande kräm, aloe vera brukar rekommenderas om man inte köper en specifik after shaving-produkt.

Källor: Cosmopolitan, Elle, Hårborttagning.se

Läs även: Dietisten: Så slipper du uppsvälld mage

Annons