Artikeln innehåller reklamlänkar

Detoxa håret hemma – så gör du steg för steg

Detoxa håret hemma

Gör du hårinpackningar någon gång i veckan? Bra! Men det har visat sig att det krävs mer än bara inpackning för att få tillbaka glans och lyster i håret på djupet. De kemikalier som finns i våra hårvårdsprodukter gör att håret känns glansigt, men något som snabbt kan försvinna igen.

Se också: Det här händer om du slutar tvätta håret med schampoo
0:38

Efter reklamen: Se också: Det här händer om du slutar tvätta håret med schampoo

(0:38)

Slå på ljud

För varje gång du applicerar en ny produkt så ökar mängden beläggning runt håret och det blir svårare att få det riktigt rent och det kan dessutom hindra nyttiga proteiner för att tränga sig in.

Hur vet jag om jag behöver en detox för håret?

Din hårbotten kan klia, håret kan upplevas tungt, risigt och glanslöst. Håret behöver extra ompyssling då och då, och olika mycket beroende på hårtyp. Se därför till att detoxa ditt hår regelbundet för ett friskt svall!

Vad innebär det att detoxa håret?

När du detoxar ditt hår så betyder det att du städar bort all smuts från ditt hårstrå och hårbotten. Det är extra bra att göra inför att du ska färga håret för att få färgen att fästa bättre. Du kan använda ett speciellt detox-schampo för att djuprengöra håret med ett lödderfritt schampo. Du vet att ditt hår är ordentligt rent när det börjar ge ifrån sig lödder, trots att det är lödderfritt.

Hur ofta borde håret detoxas?

Det är självklart olika för varje hårtyp. Är det första gången så borde det göras tre till åtta gånger i rad för att bli av med all smuts och yttre påfrestningar. Efter det är det optimalt att detoxa ditt hår cirka två gånger i månaden.

Så gör du:

1. Skölj igenom håret

2. Ta en liten mängd detox-schampo och applicera på huvudet/håret (massera ej)

3. Skölj snabbt med vatten

4. Ta en normal mängd detox-schampo och massera ordentligt och riv lite med naglarna i hårbotten för att nå ner på djupet.

5. Skölj igenom håret

6. Repetera med schampo en gång till, skölj ur.

7. Avluta med balsam i längderna eller med en inpackning. Skölj håret kallt för att stänga hårstråna och hårsäckarna.

3 produkter för att detoxa ditt hår:

Här hittar du tre exempel på detox-schampon som alla jobbar på djupet och rengör ditt hår.

Detox-schampo Hair Cleansing Cream Shampoo från Redken. Ett schampo som rengör på djupet, utan att håret känns torrt, strävt och gnisslande. Här kan du läsa mer om och köpa schampot (länk till Lyko).

Maxi.Wash från Kevin Murphy har blivit en klassisk produkt i sammanhanget! Detoxschampot påverkar inte på något sätt hårets färg, men tar bort beläggningar och ger en klar och fin känsla till håret. Här kan du läsa fler recensioner om schampot (länk till Åhléns).

Visste du att vilken typ av vatten du har (hårt eller mjukt vatten), påverkar inte bara färgen på ditt hår, utan även hårets kvalité? Living Proof djuprengörande schampo Perfect Hair Day Triple Detox hjälper till att ta bort avlagringar av hårt vatten samt produktrester som annars kan vara svårt att få bort helt. Läs mer här (länk till Lyko).

Foto: TT

Se också: Så schamponerar du håret på bästa sätt
1:03

Efter reklamen: Se också: Så schamponerar du håret på bästa sätt

(1:03)

Slå på ljud

Utvald läsning