Det här ska du alltid göra hos frisören – även om du inte blir tillsagd

kvinna hos frisör
TV: 4 hårmissar nästan alla kan relatera till
0:56

Efter reklamen: TV: 4 hårmissar nästan alla kan relatera till

(0:56)

Slå på ljud

Har du någon gång kommit ut från frisörsalongen och insett att håret inte är så jämt klippt som du först hade trott? Då kan det bero på att din frisör har glömt en minst sagt viktig detalj.

Frisören Brooke Udy Clark har publicerat ett klipp på TikTok där hon förklarar varför alla bra frisörer ber sina kunder att titta ner när de klipper håret.

I videon syns hon dra en kam genom ett fuktigt hår i en frisörstol.

– Har du någonsin undrat varför din frisör får dig att titta ner när du får håret klippt, undrar hon i klippet.

Håret i videon ser vid första anblick ut att vara helt rakt klippt, men när hon lutar huvudet framåt samtidigt som Brooke kammar igenom håret så syns det hur underhåret är längre än det andra.

– Underhåret kan se jämt ut men det är som en hylla. Kolla alltid ner när du blir klippt, tipsar frisören i videon.

Frisörkundernas förvåning: Aldrig fått höra

Videoklippet har setts av 1,3 miljoner människor, fått över 73 000 gillningar och flera hundra kommentarer – både av frisörer som tycker knepet är självklart, och kunder som inte hade en aning.

”Jag är alltid chockad när kunder säger att deras tidigare frisörer aldrig har bett dem att göra detta”, skriver en annan frisör till klippet.

”Jag trodde att det var för att jag hade långt hår och att det skulle bli lättare att nå”, skriver en annan, om varför hon trodde att hon skulle luta fram huvudet.

En person skriver att hon aldrig blivit tillfrågad att luta fram huvudet, men att hon undrat över varför håret aldrig blir helt rakt klippt.

Se också: Största hårtrenderna 2022
0:57

Efter reklamen: Se också: Största hårtrenderna 2022

(0:57)

Slå på ljud

Utvald läsning