Artikeln innehåller reklamlänkar
HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Brun utan sol – 7 steg för en jämn och hållbar fuskbränna

22 maj, 2018 
När de bara benen ska fram kanske några vill ge dem lite extra färg eller glow – redan innan de hunnit få någon riktig solbränna. Brun-utan-sol är ett enkelt sätt att boosta sommarfärgen, men det finns några saker du kan göra för att få färgen att sitta längre och jämnare.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Släng brallor och strumpbyxor och gå barbent med en härlig solbränna direkt. Allt du behöver är lite brun-utan-sol! Vi har frågat Ynette Gustavsson, farmaceut på Kronans Apotek, om de bästa tipsen för snygga sommarben.

1. Skrubba, skrubba, skrubba

Ovanpå huden ligger gamla hudceller som kan förstöra jämnheten i ditt slutresultat. Om du skrubbar huden lätt när du duschar i några dagar innan du ska använda brun-utan-sol så har du en ren och fin hud att jobba med. Tänk på att skrubba försiktigt så att du inte skrubbar bort friskt skinn! Och använd inte brun-utan-sol direkt efter att du skrubbat huden. Vänta någon dag och låt huden vila.

Skrubba bort död hud med en body scrub från ANNONS Decleor. ANNONS Läs mer och köp här.

2. Försiktigt efter hårborttagning

Tillhör du dem som rakar, vaxar eller epilerar delar av din kropp? I så fall behöver du tänka på att inte behandla dig med brun-utan-sol direkt efter, oavsett hårborttagningsmetod. Risk finns för ojämnt resultat och då vår hud blir lätt irriterad vid hårborttagning rekommenderar jag att du väntar tills rodnaden lagt sig innan du använder din brun-utan-sol-produkt. Gärna 24 timmar. Irritera din hy så lite som möjligt!

Annons

3. Återfukta

Du ska helst börja flera dagar i förväg. Det är nämligen viktigt att få en riktigt bra bas för att slippa flammor och ränder. På torr hy så går brun-utan-sol-produkter in ojämnt och du kan i värsta fall få vita fläckar mitt i allt. Och eftersom vi lätt får torr hud på benen (alltså en torr barriär som måste mjukas upp ordentligt för att all kräm ska gå in) så behövs det lite extra jobb.

Återfukta med vegansk bodylotion från ANNONS Indy Beauty. Läs mer och köp här.

4. Basta – om du kan

Okej det här är överkurs. Men om du har chansen att använda en bastu så är det egentligen den snabbaste vägen att gå. Då öppnar du porer, mjukar upp och kan skrubba och smörja in direkt. Dagen efter kan du sedan duscha och använda brun utan sol direkt.

Annons

5. Duscha, torka, smörj

När du ska sätta igång så måste du vara ren, torr och återfuktad. Har du inte lyckats fukta upp och få alla områden du vill smörja in sen riktigt fina så kan du använda en kräm som går in i huden snabbt. Kanske en fuktgel till exempel!

Self Tan Bronze Mousse från ANNONS St. Tropez. ANNONS Läs mer och köp här.

6. Plasthandskar

Tvätta händerna noggrant efter att du smörjt in dig, annars kan du få fläckar på händerna. Ett gott tips! Ta på ett par plasthandskar när du smörjer in dig.

7. Huvud, axlar, knä och tå

Om du ska smörja hela kroppen är det bäst att börja med att smörja axlarna. Fortsätt med armar, lätt runt armhålan och ta sedan benen upp och mage, sidor och rygg. Här kan du behöva hjälp. Det är svårt att nå själv och att få ett jämnt resultat. När du är klar tar du en lätt fuktad trasa och torkar av lite lätt på armbågar, sidan av fötterna, knäna, fotknölar, mellan fingrarna och på knogarna. Använder du en kräm anpassad för ansiktet så är det bra att torka på överläppen och runt ögonbrynen med en torr trasa. Du kan även smörja in torra partier en extra gång efter att du använt brun-utan-sol. Inte bara minskar det risken för ojämnt resultat, det gör även att kanten mellan brun-utan-sol och det område som inte smorts in utjämnas för ett mer naturligt resultat.

Foto: IBL

 

Annons