Britt Ekland: Ingreppen förstörde mitt utseende – mitt livs största misstag

britt ekland

Svenska Hollywoodstjärnan Britt Ekland, 78, ångrar att hon gjort skönhetsingrepp, och menar att de förstörde hennes naturliga skönhet.

I en intervju med Platinum magazine så kallar Ekland ingreppet på sina läppar för ”det största misstaget i mitt liv”.

Se också: 7 svenskar som är i heta i Hollywood

7 svenskar som är heta i Hollywood
1:56

Efter reklamen: 7 svenskar som är heta i Hollywood

(1:56)

Slå på ljud

– Det förstörde mitt utseende och fördärvade mitt ansikte.

Ekland, som blev stor internationellt i sin roll som Bondbrud mot Roger Moore i The man with the golden gun 1974, hade svårt att se att hon såg bra ut innan hon gjorde ingreppen – något som är uppenbart för henne i efterhand.

Britt Ekland 1973.

– När jag tittar på bilder från innan jag gjorde något, så såg jag väldigt bra ut. Jag kan se det nu, men jag kunde inte se det då, säger Britt Ekland.

Britt Ekland: Skulle aldrig göra det i dag

Hon berättar att hon efter 50 hamnade hos en läkare i Paris som gav injicerade henne med ”experimentiella fillers”, och att hon efter det fått vända sig till kortisoninjektioner för att försöka lösa upp det läkaren gjorde för snart 30 år sedan, något som gjort väldigt ont.

– Jag gjorde allt det när jag var i 50-årsåldern, men skulle inte överväga det igen. Jag har inget behov av att ändra hur jag ser ut.

Efter sina erfarenheter har Britt Ekland gått ut och öppet fördömt skönhetsingrepp, och skådespelarkolleger som använder sig av dem. 2008 kritiserade hon Nicole Kidman för att hon försökt få bort sina rynkor med injektioner.

”Fruktlöst att klaga på att man blir äldre”

Ekland själv menar att det inte finns någon mening med att försöka stoppa åldrandet, då det är något alla drabbas av.

– Jag mår jättebra nu, bättre än jag mått på många år... att bli äldre är något som händer alla. Det är fruktlöst att klaga på det eller önska att man kunde förändras.

Video: 10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp
2:36

Efter reklamen: Video: 10 Hollywoodstjärnor som säger nej till skönhetsingrepp

(2:36)

Slå på ljud

Utvald läsning