Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Bli av med dina påsar under ögonen

01 dec, 2015 
påsar under ögonen
Har du problem med påsar under ögonen? Det kan bero på allt från allergier till dålig kost. Här är våra bästa tips för en piggare blick!
Annons

Svullna ögon och mörka ringar är vanliga skönhetsproblem som kan ha ett flertal anledningar. Här är vi listat de vanligaste orsakerna till påsar under ögonen – och vad du kan göra för att råda bot på problemet.

1. Osunda sömnvanor

Påsar under ögonen uppstår lätt om du sovit för dåligt, men kan också bero på att du sovit för mycket. Sömnbehovet skiljer sig från person till person, men de flesta bör sova mellan 7 och 8 timmar per natt.
Svårt att somna? Testa det här knepet! 

2. Dålig kost

Studier har visat att socker och koffein kan orsaka eller förvärra påsarna under ögonen, medan vitaminbrister kan ge mörka ringar. Försök att äta sunt och allsidigt.
Behöver du hjälpa att övervinna sötsuget? Läs det här!

3. Fel ansiktskräm

Om du ofta blir svullen runt ögonen kan det vara en god idé att se över dina hudvårdsprodukter. Vissa reagerar på alltför feta ögonkrämer eller blir irriterade av särskilda ämnen i hudkrämen. Var också försiktig så att du inte får in hudvårdsprodukter i själva ögonen.
Kolla in vår guide till de bästa produkterna för din hudtyp!

Annons

4. Genetiska faktorer
I vissa fall kan påsarna under ögonen vara ärftliga. Om många i din familj också har svullna ögon är det troligtvis ett genetiskt problem.

5. Naturligt åldrande

Med åren tappar huden en del av sin elasticitet och blir slappare, med påsar under ögonen som följd. Hudens åldrande är en naturlig del av livet, men med goda hudvårdsrutiner kan du ge ditt ansikte ett fräschare utseende. Här listar vi 9 genvägar till en slätare hy!

6. Vätskeansamlingar i kroppen

Är du svullen i kroppen samlas det gärna vätska även runt ögonen, till exempel om du fått i dig mycket salt. Drick mycket vatten och undvik alkohol.
Här får du 7 anledningar att dricka mer vatten!

7. Matallergier

Ibland kan svullna ögon bero på att du har en allergi. Glutenintolerans kan ibland ge påsar under ögonen, även om huvudsymtomet är problem med magen. Rådgör med din läkare om du misstänker en allergi!
Är du glutenintolerant? Testa dig här!

Annons

 

3 quick-fix-tips mot påsarna:

Vill du få ett piggare utseende på ett kick? Testa det här:

1. Förvara ögonkrämen i kylskåpet. Den kalla krämen dämpar snabbt puffig hud.

2. Krama ur fuktiga tepåsar och lägg över ögonen i 20 minuter. Tanninerna i teet motverkar inflammationer samtidigt som koffeinet drar ut vätska.

3. Dutta concealer runt ögonen med hjälp av en pensel för att trolla bort de mörka ringarna och ge ett piggare intryck på nolltid.

LÄS MER:

Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

Är du trött och seg utan att förstå varför? Det kan bero på stress, vitaminbrist, depression, sömnbesvär och mycket annat. Eller så är det sköldkörteln som krånglar.

Läs mer: Alltid trött? Här är de vanligaste orsakerna!

 

Läsarfråga: ”Vad har hänt med mitt ansikte?”

Signaturen ”Orolig Linda” upplever att hennes ansikte sakta har svällt upp, trots att hon äter nyttigt, undviker alkohol och är normalviktig. MåBra:s expert, läkaren Gunilla Hasselgren, svarar!

Läs mer: ”Vad har hänt med mitt ansikte?”

 

Källor: aftonbladet.se & damernasvarld.se

AV: Malin Karlberg

BILD: Thinkstock

Annons