HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Bli av med celluliterna - med rätt kost!

28 feb, 2012 
Det finns inga mirakelmedel mot de envisa små groparna, men med rätt kost kan du komma långt i kampen mot apelsinhuden.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Badsäsongen ligger förvisso några månader bort. Men vill du vässa formen inför sommarens strandläge är det hög tid att börja nu. Att reducera och motverka celluliter på stuss och lås är en bra början, särskilt när knepet handlar om vad du stoppar i dig!

Mat som tillför kroppen vätska, hindrar fettlagring och hjälper huden att bevara kollagenet är ett enkelt knep för att motverka uppkomsten av celluliter. Det menar Christine Gerbstadt, talesperson för The American Dietetic Association.

Här är hennes tre smartaste tips:

Ha koll på vätskebalansen
En återfuktad hud får automatiskt finare lyster och jämnare yta. De befintliga celluliterna blir därmed mindre framträdande. Drick vatten och ät mat med hög vätskehalt, till exempel gurka, druvor och melon. Ironiskt nog är apelsiner alltså bra mot apelsinhud!. Viktiga vitaminer och antioxidanter får du på köpet.

Maxa intaget av C-vitamin
Att äta kost rik på C-vitamin är a och o för att inte hudens bindande kollagen ska brytas ner. Brist på C-vitamin påskyndar hudens åldrande och kan göra skinnet stramt och rynkigt i förtid, vilket gör att små gropar och andra små skönhetsfel syns tydligare. Du boostar dina vitamindepåer med färgrika frukter och grönsaker, som kiwi, tomat och paprika.

Annons

Sola också med måtta, då överdriven solning också har en nedbrytande effekt på kollagenet.

Undvik kolhydrater
Livsmedel rika på snabba kolhydrater, som socker, vitt mjöl eller vitt ris, skapar en snabb stegring av blodsockernivån. Den glukos som inte går till förbränning lagras i kroppens fettceller som extra energi, en process som ökar risken för att fettet ska pressa sig ut genom bindväven och orsaka ytterligare en av de förargliga små groparna.

Du minskar risken genom att använda kolhydratkällor som havre, linser eller brunt ris, tipsar Christine Gerbstadt.

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock

Annons