Bli av med celluliter – kost, träning och knep som funkar

Bli av med celluliter

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Celluliter drabbar cirka 90 procent av alla kvinnor – så du är inte ensam om kampen mot de envisa lårgroparna. Celluliterna uppstår när underhudsfettet tränger igenom hudens kollagen- och bindvävslager och kan orsakas av en rad olika faktorer. Gener, hormoner, din ålder, din aktivitetsnivå påverkar starkt,  men det gör även vikten, muskelmassan och alkoholintag samt rökning.

Ät det här

Frossa i citrus

Apelsinhud är ett annat känt namn på celluliter. Men visste du att samma frukt ironiskt nog kan hjälpa att släta över problemet? C-vitaminet i frukten boostar nämligen hudens kollagenproduktion, när den avtar minskar också elasticiteten  – med påföljden att hudens ojämnheter framträder tydligare. Citrusfrukter kan också sänka östrogennivåerna i kroppen, för höga nivåer av östrogen kan kopplas till ökad risk för celluliter.

Undvik kolhydrater

Livsmedel rika på snabba kolhydrater, som socker, vitt mjöl eller vitt ris, skapar en snabb stegring av blodsockernivån. Den glukos som inte går till förbränning lagras i kroppens fettceller som extra energi, en process som ökar risken för att fettet ska pressa sig ut genom bindväven och orsaka ytterligare en av de förargliga små groparna.

Bra med broccoli

I broccoli finns alfaliponsyra, ett ämne som hjälper hudens kollagen att bibehålla sin mjukhet och på så sätt motverkar uppkomsten av celluliter och ojämnheter.

Fin fänkål

Visste du att fänkål kan hjälpa kroppen bli av med oönskade svullnader och vätska? Grönsaken sägs också ha en milt utrensande effekt, vilket enligt många kan bidra till en slätare och friskare hud.

Prova äta basiskt

Dra ned på gryner, spannmål, kaffe, kolsyrade drycker, kött, socker och processad mat. Det är livsmedel som ger en surare kropp – något som många menar ökar risken att utveckla celluliter.

 

Celluliter – vinn kampen mot groparna!

Allt om kosten, träningen och behandlingarna som slätar ut huden inför badsäsongen!

Läs mer

 

Drick det här

Grönt te

Grönt te innehåller teobromin – ett ämne som kan stimulera frisättningen av kroppsfettet.

Detoxa

En rensande kur med nässlor och maskrosor som aktiva ingredienser kan boosta huden ordentligt. Båda har en vätskedrivande effekt och är laddade med näringsrika ämnen som lugnar och stärker huden.

 

Bli av med celluliterna – med rätt kost!

Ät smart, så minskar risken för att celluliterna ska komma på besök!

Det finns inga mirakelmedel mot de envisa små groparna, men med rätt kost kan du komma långt i kampen mot apelsinhuden.

Läs mer

 

Träna så här

MåBra:s personliga tränare Katarina Woxnerud får många läsarfrågor om träning som biter på celluliter. Här har hon listat sina bästa träningstips för fastare lår och slätare siluett:

– Rör dig regelbundet så att blodcirkulationen ökar i området. Vardagsmotionera ofta och lite, och träna benen genom cykling, löpning, styrketräning av benmusklerna.

 

PT-tips: Så tränar du bort dina celluliter

Störs du av de envisa groparna på lår och rumpa? Här tipsar vår personliga tränare Katarina Woxnerud om metoderna som slätar ut! Bikinisäsongen är bara några månader bort och det är läge att ge både kropp och hud lite extra omsorg inför stranden. Här coachar Katarina Woxnerud dig i kampen mot celluliterna. ”Ja, då börjar …

Läs mer

Bästa metoderna mot slapp hud, valkar och celluliter

metod mot celluloider

Drömmer du också om alldeles fast och slät hy? Här är några av metoderna som fungerar, helt utan knivar och kirurgi.

Läs mer

 

Källor: The American Dietetic Association, KK.no,  Aftonbladet Wellness m fl

AV: Jennie Sandberg   BILD: Thinkstock

 

Redaktionens tips
Dela på: