Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Bli av med celluliter – kost, träning och knep som funkar

14 apr, 2014 
Bli av med celluliter
Med rätt kost och träning kan du gå långt i kampen mot de envisa groparna. Din sista fajt mot celluliterna börjar här!
Annons

Celluliter drabbar cirka 90 procent av alla kvinnor – så du är inte ensam om kampen mot de envisa lårgroparna. Celluliterna uppstår när underhudsfettet tränger igenom hudens kollagen- och bindvävslager och kan orsakas av en rad olika faktorer. Gener, hormoner, din ålder, din aktivitetsnivå påverkar starkt,  men det gör även vikten, muskelmassan och alkoholintag samt rökning.

Ät det här

Frossa i citrus

Apelsinhud är ett annat känt namn på celluliter. Men visste du att samma frukt ironiskt nog kan hjälpa att släta över problemet? C-vitaminet i frukten boostar nämligen hudens kollagenproduktion, när den avtar minskar också elasticiteten  – med påföljden att hudens ojämnheter framträder tydligare. Citrusfrukter kan också sänka östrogennivåerna i kroppen, för höga nivåer av östrogen kan kopplas till ökad risk för celluliter.

Undvik kolhydrater

Livsmedel rika på snabba kolhydrater, som socker, vitt mjöl eller vitt ris, skapar en snabb stegring av blodsockernivån. Den glukos som inte går till förbränning lagras i kroppens fettceller som extra energi, en process som ökar risken för att fettet ska pressa sig ut genom bindväven och orsaka ytterligare en av de förargliga små groparna.

Annons

Bra med broccoli

I broccoli finns alfaliponsyra, ett ämne som hjälper hudens kollagen att bibehålla sin mjukhet och på så sätt motverkar uppkomsten av celluliter och ojämnheter.

Fin fänkål

Visste du att fänkål kan hjälpa kroppen bli av med oönskade svullnader och vätska? Grönsaken sägs också ha en milt utrensande effekt, vilket enligt många kan bidra till en slätare och friskare hud.

Prova äta basiskt

Dra ned på gryner, spannmål, kaffe, kolsyrade drycker, kött, socker och processad mat. Det är livsmedel som ger en surare kropp – något som många menar ökar risken att utveckla celluliter.

 

Celluliter – vinn kampen mot groparna!

Drick det här

Grönt te

Grönt te innehåller teobromin – ett ämne som kan stimulera frisättningen av kroppsfettet.

Detoxa

En rensande kur med nässlor och maskrosor som aktiva ingredienser kan boosta huden ordentligt. Båda har en vätskedrivande effekt och är laddade med näringsrika ämnen som lugnar och stärker huden.

 

Bli av med celluliterna – med rätt kost!

Ät smart, så minskar risken för att celluliterna ska komma på besök!

 

Träna så här

MåBra:s personliga tränare Katarina Woxnerud får många läsarfrågor om träning som biter på celluliter. Här har hon listat sina bästa träningstips för fastare lår och slätare siluett:

– Rör dig regelbundet så att blodcirkulationen ökar i området. Vardagsmotionera ofta och lite, och träna benen genom cykling, löpning, styrketräning av benmusklerna.

 

PT-tips: Så tränar du bort dina celluliter

 

Annons