Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Bildextra: Höstens viktigaste modefärger

03 aug, 2011 
Annons

Höstens palett går traditionsenligt i dova och jordnära färger. Vinrött, lila, brunt och grått är återkommande favoriter. Men 2011 bjuder också på några oväntade överraskningar!

Se fram emot en färgstark höst. 2011 tar vi i lite extra på kulörstyrkan och vågar dessutom kombinera flera färggranna plagg med varandra. Se bildexemplen nedan för inspiration!

Röd och vinröd

Vinrött är alltid aktuellt på höstkanten, men i år bär du färgen bäst på ett par byxor. Flera modekedjor presenterar en uppsjö av modeller,  från leggings till riktigt vida varianter, så trenden passar garanterat alla.

Byxa i rätta färgen har bland annat H&M, 499 kronor.

… kombinera med: knallrött!

Den vinröda trenden får en ny dimension med en knallröda accentfärg. Kombinationen är ny för i år och blir ett säkert kort i höstmodet. Matcha med röd blus, röda skor – eller ett rött skärp. Här är ett flätat läderbälte från KappAhl, 249 kronor.

Annons

Blått och orange

Koboltblå modevindar svepte in över sommarsverige, och de fortsätter blåsa året ut! Bär färgen på toppar, tunikor eller klänningar för att förlänga semesterkänslan.

Här är en ärmlös tunika med midjemarkerare från Lindex, 299 kronor.

… kombinera med: orange!

Blått och orange blev bästa vänner redan i våras. Låt trenden fortsätta även under sensommar och höst. Matcha blå klänningen med orangefärgade leggings, eller knyt en orange tröja om axlarna.

Ellos har en prisvärd polotröja som sedan fungerar utmärkt att bära under årets kallare månader, 129 kronor.

Marinblå och senapsgul

Ingen sommar utan marinblått. 2011 var inget undantag, men i år kan du återanvända semesterns inköp hela hösten!

Tubtopp med rynkdetalj från KappAhl, 129 kronor

… kombinera med senapsgult!

Skippa det traditionella vita och röda för att blåsa bort sommarvibbarna: addera en gul accent för att ge den marinblå nyansen en ny dimension!

Kort kjol från Zara, 499 kronor

Smaragdgrön och svart

En av höstens många nyheter är smaragdgrön, som kommer till sin rätt på blanka eller tunna material som siden och silke. Låt den gröna färgen tala för sig själv och kombinera med svart, vitt eller grått.

Topp med rynkade detaljer i halsen från Zara, 299 kronor.

AV: Jennie Sandberg

BILD: Respektive återförsäljare

Annons