Artikeln innehåller reklamlänkar

Guide: Så väljer du rätt badkläder i sommar!

Hitta rätt bikini för din kroppsform!

Inlägget innehåller affiliate-länkar till återförsäljare. Läs mer om hur de fungerar här.

Magen

Vem vill inte dölja muffinsmidjan? Då är höga trosor enda lösningen – antingen i retrostil eller med uppvikbar kant. Här är två modeller som gör underverk:

 

Marinblå bikinitopp från Abecita, bh, 449 kr (länk till butik) och höga trosor från Esprit,  (länk till butik)299 kr (länk till butik).

 

Bikini med hög trosa (länk till butik), 1899 kr, (länk till butik)  och matchande bh, 1999 kr (länk till butik), från Stella McCarthy.

 

Höfterna

Är du kanske något av ett päron, med breda höfter och liten byst? Att framhäva överdelen av kroppen och tona ner nederdelen är en klassisk metod. För stora trosor riskerar att dra ögonen till sig. Välj istället en medelstor trosa kombinerat med en tygrik tankini, eller en enfärgad nederdel med en mönstrad överdel.

 

Tankini-överdel, 400 kr, (länk till butik) med lagom trosa, 179 kr, Missya (länk till butik).

Mönstrat upptill i bh, (länk till butik)595 kr från Odd Molly (länk till butik), och enfärgat nertill i trosa, 187 kr, ICHI. (länk till butik)

 

Bysten

För dig med stor byst är stödet viktgast. Är kupan i rätt storlek, täcker den tillräckligt och har bh:n rejäla band som inte skär in i axlarna? Välj gärna generöst rynkade bh:ar med bygel. Stora bh:ar kan lätt ge ett tantigt intryck, men i år finns många bikinis i läcker 50-talsstil som signalerar Marilyn Monroe snarare än mormor.

Prickig bikini med gula band, bh och trosa, 550 kr, Arena. (länk till butik)

 

Den lilla bysten gör sig bra i trekantsbikini eller bandeau-toppar. Lite vadderad kupa kan vara en hjälp på vägen, men kolla om kudden går att ta ur – om känns för varmt, eller blött, efter badet.

Bandeaubikini för liten byst, bh 359 kr (länk till butik) och trosor 299 kr, Desigual (länk till butik).

Av: Anki Sydegård, Mikaela Alex

 

PSST! I nummer 6 av MåBra, som kommer i butik den 18 maj, har vi en stor bikini- och baddräktsspecial med sommarens bästa badkläder för alla kroppar! Missa inte det!

 

 

Utvald läsning