Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

Guide: Så väljer du rätt badkläder i sommar!

12 maj, 2017 
Hitta rätt bikini för din kroppsform!
Bikinipanik? Lugn, i årets sortiment finns badplagg för alla former. Det gäller bara att välja rätt. Här guidar vi dig som vill ha hjälp att lyfta bysten, dölja magen eller minska höfterna.
Annons

Inlägget innehåller affiliate-länkar till återförsäljare.

Magen

Vem vill inte dölja muffinsmidjan? Då är höga trosor enda lösningen – antingen i retrostil eller med uppvikbar kant. Här är två modeller som gör underverk:

Marinblå bikinitopp från Abecita, bh, 449 kr (reklamlänk) och höga trosor från Esprit, (reklamlänk)299 kr (reklamlänk).

Annons

Bikini med hög trosa (reklamlänk), 1899 kr, (reklamlänk) och matchande bh, 1999 kr (reklamlänk), från Stella McCarthy.

Höfterna

Är du kanske något av ett päron, med breda höfter och liten byst? Att framhäva överdelen av kroppen och tona ner nederdelen är en klassisk metod. För stora trosor riskerar att dra ögonen till sig. Välj istället en medelstor trosa kombinerat med en tygrik tankini, eller en enfärgad nederdel med en mönstrad överdel.

Annons

Tankini-överdel, 400 kr, (reklamlänk) med lagom trosa, 179 kr, Missya (reklamlänk).

Annons

Mönstrat upptill i bh, (reklamlänk)595 kr från Odd Molly (reklamlänk), och enfärgat nertill i trosa, 187 kr, ICHI. (reklamlänk)

Bysten

För dig med stor byst är stödet viktgast. Är kupan i rätt storlek, täcker den tillräckligt och har bh:n rejäla band som inte skär in i axlarna? Välj gärna generöst rynkade bh:ar med bygel. Stora bh:ar kan lätt ge ett tantigt intryck, men i år finns många bikinis i läcker 50-talsstil som signalerar Marilyn Monroe snarare än mormor.

Annons

Prickig bikini med gula band, bh och trosa, 550 kr, Arena. (reklamlänk)

Den lilla bysten gör sig bra i trekantsbikini eller bandeau-toppar. Lite vadderad kupa kan vara en hjälp på vägen, men kolla om kudden går att ta ur – om känns för varmt, eller blött, efter badet.

Bandeaubikini för liten byst, bh 359 kr (reklamlänk) och trosor 299 kr, Desigual (reklamlänk).

Av: Anki Sydegård, Mikaela Alex

PSST! I nummer 6 av MåBra, som kommer i butik den 18 maj, har vi en stor bikini- och baddräktsspecial med sommarens bästa badkläder för alla kroppar! Missa inte det!

Få MåBra:s populära nyhetsbrev!

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste hälsonyheterna och får mängder av kost-, träningstips och annan inspirerande läsning. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons