Artikeln innehåller reklamlänkar
HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Bäst i test: Här är årets bästa foundations

26 nov, 2019 
AvRebecka Gustavsson
Foundations som är bäst i test
MåBra har testat en rad olika populära foundations med varierande egenskaper som ska passa alla. Scrolla in här för att ta del av att våra betyg och en lista på för- och nackdelar med vardera foundation.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att välja rätt foundation som passar just dig och dina behov kan vara svårt. Speciellt om du inte vet var du ska börja eller vad du ska leta efter. Så, om du känner att du behöver lite hjälp på traven har vi gjort grovjobbet åt dig. Vi har nämligen testat och betygsatt populära foundations som finns i butik just nu.

Sen är det viktigt att komma ihåg att alla foundations kan te sig olika beroende på en rad faktorer. Betygen nedan är ärliga och sanna men utgår från hur vår testpatrull upplevde produkterna. Alla alternativ nedan har testats utan primer eller andra produkter som kan påverka resultatet.

Scrolla ner för att ta del av vår stora guide till våra favoriter och det bästa alternativet för just dig! Vilken blir din nya favorit?

Vilken foundation är bäst i test? Här är våra betyg

1. Foundation som ger glow

Lumene natural glow foundation
Foundation med lätt formula och naturligt glow.

Namn: Natural Glow Fluid Foundation SPF20 Light, från Lumene.

Pris: 229 kronor.

Fördelar: Det här blev snabbt en favorit redan vid första anblick! Här har vi ett alternativ som ger en lätt täckning och ett fint naturligt glow. Produkten var lätt att arbeta med och passar även den som vill ha lite mer täckning då den gick att arbeta upp till ett mer täckande resultat.

Annons

Nackdelar: Lumenes foundation passar inte dig som söker en hög täckningsgrad. Även om det gick att arbeta upp produkten så såg man ändå igenom röda pigment som akne och rosacea.

Betyg: 5/5

ANNONS Här kan du köpa den.

2. Foundation för dig med normal till torr hy

Foundation för dig med torr hy

Namn: Aqua Luminous Perfecting Foundation, från Becca.

Pris:  470 kronor.

Fördelar: Det här är en foundation som är lätt att applicera och ger ett naturligt resultat som håller hela dagen. En formula som passar bra för dig som har en torr eller yttorr hy då den lägger sig fint över torra partier utan att bli kakig.

Nackdelar: Det här är kanske inte ett alternativ för dig som redan har mycket naturlig glans då produkten kan få en sådan hudtyp att se väldigt glansig ut. Du som har en lite fetare hudtyp kan då känna att du vill matta ner resultatet med ett puder eller en primer.

Betyg: 4/5

ANNONS Här kan du köpa den.

3. Foundation med en hög täckningsgrad

Foundation med hö täckningsgrad från Nars som ska ge lyster
Foundation med hög täckningsgrad.

Namn: Natural Radiant Longwear Foundation, från Nars

Pris: 485 kronor.

Fördelar: Det här alternativet är en omtalad produkt bland skönhetsrecensenter där ute, därför hade vi höga förväntningar redan innan testet – och visst lever den upp till sitt rykte. En foundation som passar dig med en oljig eller fet hy som lämnar ett semi-matt och jämt resultat. Den satt kvar länge utan att bli fläckig och täckte fint under hela dagen. En foundation som räcker länge och faktiskt är värd sitt pris helt enkelt.

Annons

Nackdelar: Det här alternativet passar inte lika bra för dig med torr hy. Formulan ger ett väldigt täckande resultat så den passar inte dig som söker en väldigt naturlig finish. Dessutom är produkten en av de dyrare alternativen som vi testade.

Betyg: 4/5

ANNONS Här kan du köpa den.

4. Puderfoundation som även passar torr hy

Puderfoundation från MAC med bra täckningsrad

Namn: Studio Fix Powder Plus Foundation Nc20, MAC

Fördelar: Om du inte tycker om att ha flytande produkter på din hy så kan det här vara ett bra alternativ. Pudret gav en fin ton till huden utan att bli kakig och torr. Den var enkel att jobba med och man kunde lätt bygga upp produkten till den täckningsgrad som önskades. Ett bra alternativ till dig som vill sätta en flytande foundation med ett puder som ger full täckning.

Annons

Nackdelar: Det här alternativet kanske inte är något för dig som applicerar en produkt på morgonen och vill att det ska hålla hela dagen. Den höga täckningsgraden försvann sakta men säkert efter ett par timmar och behövde bättras på under dagen.

Betyg: 3,5/5

ANNONS Här kan du köpa den.

5. Foundation för dig med fet eller oljig hy

Bäst i test foundation - för dig med oljig eller fet hy
Foundation med bra täckningsgrad.

Namn: Pro Filt´r Soft Matte Longer Foundation, från Fenty Beauty

Pris: 410 kronor.

Fördelar: Först och främst finns denna foundation i 50 (!) nyanser som ska passa alla hudtoner – vilket gör det lätt att hitta en färg som passar just dig. Detta alternativ passar den som dagligen vill kunna bygga upp önskad täckningsgrad efter eget tycke och smak. Fentys foundation var lätt att applicera och lämnade ett matt resultat som passar en person med fet till oljig hy.

Annons

Nackdelar: Denna foundation skulle vi dock inte rekommendera till en person med torr eller yttorr hy då den lätt kan kännas ”kakig” på en sådan hudtyp.

Betyg: 4/5

ANNONS Här kan du köpa den.

6. Prisvärd foundation som håller vad den lovar

Prisvärd foundation från Maybelline
Prisvärd foundation med hög spf.

Namn: Dream Urban Cover Foundation, från Maybelline

Pris: 139 kronor.

Fördelar: Prisvärd foundation som är lättarbetad och tunn i konsistensen vilket gör att den passar de flesta hudtyperna. Det behövs inte mycket produkt för att täcka hela ansiktet och den kan lätt byggas upp till önskat resultat utan att det blir kakigt. Dessutom har denna foundation en hög spf som skyddar huden under alla årstider.

Nackdelar: På produktbeskrvingen står det ”full täckning” vilket vi kanske inte håller med om till 100 procent. Den kan behöva kompletteras med en concealer för att nå önskat resultat.

Betyg: 4,5/5

ANNONS Här kan du köpa den.

Läs mer: 

8 täckande foundations som håller hela dagen

Tjuvstarta! 7 skönhetsfynd att göra innan Black Friday

Annons