Artikeln innehåller reklamlänkar

Bäst i test: Här är årets bästa concealers 

Välj rätt concealer! Här är alternativen som är bäst i test

Det kan vara svårt att hitta en concealer som verkligen ger det resultat som du är ute efter. Ja, ibland kan det till och med vara svårt att veta hur du ens använder det för att få önskat resultat.

om du är på jakt efter lite tips och trix för att få din concealer att hålla längre och kanske några förslag på alternativ som passar just dig har vi gjort jobbet åt dig. 

Nedan har vi nämligen samlat fem concealer som ska passa de flesta och som alla har olika egenskaper, fördelar och nackdelar. Scrolla ner för att ta del av våra favoriter och inspireras till att hitta din nya bästa vän i sminkväskan! 

Så får du din concealer att hålla hela dagen

Först och främst gäller det att hitta en concealer som motsvarar dina krav och uppfyller dina förväntningar, ja som är anpassad för dig – och det är ju lättare sagt än gjort. Men när du väl har hittat ett alternativ som du är nöjd med kommer du inte bli besviken. En concealer kan nämligen både ge form till ditt ansikte och dölja eventuella skavanker som du inte vill ska synas.

För att få din concealer att hålla länge gäller det att grunda med en bra primer och att fixera din produkt med ett puder. Investera i ett genomskinligt puder som du duttar över din concealer, det hjälper produkten att hålla sig på plats hela dagen.

Avsluta sedan med ett setting spray för att få det längsta hållbara resultatet. Lycka till!

Årets bästa concealer här är våra betyg!

1. Concealer med täckande resultat

Concealer som är bäst i test 2019

Namn: Tarte, Shape Tape

Pris: 315 kronor.

Fördelar: Här har vi en concealer som minst sagt har varit populär sedan den landade i Sverige. Vi hade hört en hel del om den här produkten redan innan testet och visst levde den upp till förväntningarna.

Produkten passar bra för den som letar efter ett heltäckande resultat som smälter in fint på huden. Produkten kändes även enkel att jobba med och passar de flesta hudtyper. Annars var även formulan väldigt dryg vilket gör att den räcker länge och är värd sitt pris, en favorit helt enkelt.

Nackdelar: Något vi tänkte på var att borsten var ganska tjock vilket gjorde att det kom med en hel del produkt på samma gång vid applicering. Tänk därför på att kanske skrapa av lite produkt på kanten för att kunna bygga upp ett önskat resultat.

Betyg: 5/5

Här kan du köpa den (länk till Apprl).

2. Vegansk concealer

Concealer från Lumene som ska ge glow

Namn: Lumene, Invisible Illumination Brightening Flawless Concealer

Pris: 219 kronor.

Fördelar: Det här är en concealer för dig som letar efter ett naturligt resultat. Produkten har en mjuk och fin formula som enkelt smälter in i huden och ger den lyster. Den får ett plus i kanten för att den är helt vegansk!

Concealern var också väldigt lätt att applicera då munstycket hade en svamp där du tryckte ut produkten och applicerade sedan direkt på huden, så smidigt!

Nackdelar: En bra concealer för en felfri hud men passar inte lika bra för dig med problem som du vill täcka. Om du till exempel har acne eller andra hudsjukdomar som du gärna täcker så kanske inte detta är ett alternativ för dig.

Betyg: 4/5

Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

3. Concealer med lång hållbarhet

Lock it concealer från Kat Von D

Namn: Kat Von D, Lock-it Concealer

Pris: 320 kronor.

Fördelar: En concealer som med fördel appliceras med en borste och inte en makeup svamp. Annars var formulan enkel att jobba med och gick även att bygga upp till önskat resultat.

Produkten satt även på sin plats under hela dagen när vi fixerade den med ett puder. Även den här concealern är vegansk vilket är ett stort plus i kanten.

Nackdelar: Den här produkten var ganska tunn i formulan vilket gjorde att den inte täckte så bra som vi önskat. Den var även svår att applicera med en beauty-blender då mycket produkt absorberades i svampen.

Betyg: 4/5

Här kan du köpa den (länk till Apprl).

4. Concealer med sammetslen formula!

Concealer med sammetslent resultat

Namn: Kicks Beauty, Perfecting Concealer

Pris: 139 kronor.

Fördelar: Concealer som nästan smälter in i huden! Superlätt formula med medium täckningsförmåga som går att bygga upp till ett fullt täckande resultat.

Produkten kändes lätt på huden och gav ett lent resultat som stannade kvar länge på huden. Gick bra att använda både under ögonen och över blemmor.

Nackdelar: Även i det här alternativet följer det med mycket produkt upp på penseln från förpackningen och concealern kommer endast i fem olika färger. Men, mer än så går det inte att klaga på – en bra produkt helt enkelt!

Betyg: 4,5/5

Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

5. Budgetfavorit!

Cant stop wont stop concealer från NYX

Namn: NYX, Can’t Stop Won’t Stop Concealer

Pris: 109 kronor.

Fördelar: Här finns det valmöjligheter! Den här concealern finns nämligen tillgänglig i 24 olika färger och är väldigt dryg i formulan vilket gör att den inte tar slut så fort. Annars var det här alternativet väldigt krämig i formulan, vilket gjorde att man kunde placera den på plats utan att den smetades ut för mycket under tiden.

Annars var den lätt att jobba med och gav ett täckande resultat på en gång. Ett stort plus i kanten är att du kan köpa den här produkten utan att den lämnar ett hål i plånboken.

Nackdelar: Det här kanske inte är ett alternativ för dig som är ute efter ett naturligt resultat då concealern är tjock i formulan och passar bäst om du även föredrar att använda en relativt täckande foundation.

Betyg: 4/5

Här kan du köpa den (länk till Adtraction).

Läs mer: 

Bäst i test: Här är årets bästa foundations