Artikeln innehåller reklamlänkar

Atopisk hud? Här är produkterna som faktiskt hjälper!

Atopisk hud

Att ha torr, kliande och irriterad hud är otroligt jobbigt. Och alla tre åkommor är symtom på atopisk dermatit, en hudsjukdom som går i skov och är en inflammation i huden. Inflammationen uppstår vanligast om hudbarriären har försvagats eller om du har en obalans i immunsystemet.

Hur hjälper jag min atopiska hud?

Framför allt ska du alltid undvika parfymerade produkter på din hud. Men även färgämnen och starka tvålar kan irritera. Att svettas kan även trigga huden, likaså cigarettrök. Kommer huden i kontakt med något av dessa är det viktigt att tvätta huden och smörja in den, för att undvika ett utbrott. Idag finns det gott om olika produkter framtagna för atopisk hud, här är några som verkligen fungerar bra:

Aco cano + atopisk hud

1. En oparfyrmerad, återfuktande rengöring för kroppen, från ACO. Lugnar huden och passar både torr och atopisk hud. Här kan du köpa den (länk till butik)

La Roche posay hudkräm

2. En stärkande hudkräm från La Roche Posay, som reducerar kliande och minskar förekomsten av extrem torrhet. Här kan du köpa den (länk till butik)

 

HTH atopisk hud

3. En kräm från HTH som är  speciellt utvecklad för känslig och mycket torr hud och dessutom är helt vegansk. Krämen hjälper till att normalisera hudens barriärfunktion. Här kan du köpa den (länk till butik)

Bioderma atopisk hud

4. En fantastisk ögonkräm för alla med känslig hy runt ögonen, från Bioderma. Krämen lindrar snabbt irritation, torrhet och klåda, samt reparerar försvagad hud. Här kan du köpa den (länk till butik)

Eucerin atopisk hud

5. En oparfymerad, lugnande kräm för dig med extremt torr hud. Fungerar även på spädbarn från 3 månader med röd och irriterad hud. Lider du av atopisk hud är hela Eucerins serie Ato Control något att kolla in.  Här kan du köpa den (länk till butik)

Locobase repair

6. En kräm från Locobase som innehåller barriärfetter som tränger ner i huden. Den perfekta salvan för barn och vuxna vars hud blir torrt och fnasigt under vinterhalvåret. Lägger sig som en tunn hinna och skyddar bra mot vind och regn.  Här kan du köpa den (länk till butik)

Maria Åkerberg atopisk hud

7.  En ansiktsmask från Maria Åkerberg gjord på bland annat extrakt från persiskt silkesträd och havtornsolja (som påskyndar och främjar läkning av huden).  Här kan du köpa den (länk till Nordicfeel)

 

Exuviande atopisk hud

8. Ett serum från Exuviance som passar extremt torr hud, en blandning av PHA, vitamin A, C och E. Ett skyddande serum fyllt med antioxidanter.  Här kan du köpa den (länk till Nordicfeel)

micellärt vatten atopisk hud

9. Sensicure har tagit fram ett micellärt vatten speciellt utvecklat för atopiskt eksem och atopisk dermatit. Då det kan vara svårt att använda tvål funkar detta perfekt som rengöring för ansiktet. Här kan du köpa det (länk till butik)

LÄS MER:

Hudvård för känslig hy – bra parfymfria produkter

Dunderkuren: 10 hårmasker som räddar kluvna toppar

Utvald läsning