Artikeln innehåller reklamlänkar

Arganolja – skönhetsmiraklet alla talar om

Arganoljan kommer från arganträdets frukter och växer enbart i Marocko. Den används för sin fina smak och hudvårdande egenskaper av lokalbefolkningen sedan flera århundraden.

Traditionellt framställd arganolja (länk till butik) kommer från rostade frön, vilket också ger oljan en nötig smak. Den slutprodukten används emellertid till matlagning, medan den olja som finns i hud- och hårvård har en annan framställningsprocess.

Arganolja i maten sänker både kolesterol och minskar risk för hjärt- kärlsjukdom och cancer. Samma aktiva ingredienser gör också underverk på utsidan av kroppen.

Eftersom arganolja (länk till butik) är tunn tränger den snabbt in i huden. Den passar därför extra bra under ögonen, ett område som annars är känsligt för fett. Oljan har också en dokumenterad förmåga att minska uppkomsten av fina linjer.

Det rika innehållet av vitamin E motverkar också ärrbildning, påskyndar läkning och lugnar irriterad hud. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den också lämplig för acnehud och psoriasis.

5 tips på vårdande skönhetsprodukter laddade med arganolja

John Masters Organics 100% Argan Oil (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik)

En hundraprocentig ren och ekologisk arganolja för både hår, hud och naglar. Ger torr hy lystern tillbaka och motverkar ärrbildning och eksem.

Shemen Amour Dead Sea Treatment, Mineral Argan Oil Hair Mask (länk till butik). Läs mer och köp här (länk till butik).

En mineralinpackning för trött och slitet hår, baserat på naturliga mineraler från Döda havet och arganolja. Serien innehåller även andra produkter för håret.

arganolja body lotion

GOSH Argan Oil Moisturizing Body Lotion (länk till butik) Läs mer och köp här. (länk till butik)

En dryg body lotion med en silkeslen konsistens, framtagen av arganolja. Lotionen absorberas snabbt av huden och lämnar den med en len känsla och behaglig doft.

Nashi Argan The Original (länk till butik). Läs mer och köp här. (länk till butik)

En ljuvlig arganolja som omedelbart ger håret glans, mjukhet, och volym! Oljan hjälper till att göra håret mer lätthanterligt, samtidigt som den skyddar mot UV-strålar och andra miljömässiga skador.

Moroccanoil Hydrating Conditioner (länk till butik) . Läs mer och köp här (länk till butik).

Ett härligt balsam som hjälper till att ge fukt till torrt hår! Den verkar fuktigivande tack vare antioxidantrik arganolja för att hjälpa torrt hår.

AV: Jennie Sandberg

BILD: Thinkstock/Eleven.se

 

Utvald läsning