HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

Anti-age i skafferiet: Så äter du dig rynkfri!

24 apr, 2012 
Håll huden fin - med en vanlig apelsin!
Det finns givetvis inga mirakelmetoder, men med rätt kost kan du förebygga ett förtida åldrande.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Här är maten som säkrar en slätare framtid för din hud.

Lax

Feta fiskar som lever i kalla vatten är simmande skönhetskurer. De är dels en utmärkt källa till protein, den huvudsakliga byggstenen i frisk hud, men är också rika på fettsyran omega-3. Studier har visat att omega-3 ger huden näring och hjälper den behålla spänsten, något som i sin tur reducerar uppkomsten av rynkor.

Choklad

Kakao innehåller epicatchin och catechin, två nyttiga flavonoider som har en direkt hudvänlig effekt. Enligt en studie publicerad i the Journal of Nutrition skyddar dessa huden från solskador och motverkar både uttorkning och ökar cirkulationen. Egenskaper som ger naturlig lyster och en lenare hy.

Njut av en fettsnål chokladkaka med hög kakaohalt, eller använd rent kakaopulver i fil, gröt eller smoothies. Klassisk mjölkchoklad innehåller fett och socker, två ingredienser som i vid stor konsumtion kan orsaka hudproblem i stället.

Annons

Vitamin C

Din fruktskål är nyttig för både in- och utsidan! Frukt är en naturlig källa till vitamin C, som kan boosta hudens kollagenproduktion. Resultatet blir en spänstigare hud med mindre risk för pigmentfläckar och inflammationer.

Soja

Studier har visat att soja kan påskynda hudens läkningsprocess, särskilt efter solskador. I många asiatiska kulturer använder man just soja på lättare brännskador.

Te

En rykande kopp te motverkar både frusenhet och åldrande. Tebladens antioxidanter bekämpar fria radikaler i kroppen – och minskar samtidigt risken för bland annat pigmentfläckar.

Källa: Webmd Foto: Thinkstock

Läs mer:

Bästa skönhetsknepen för kvinnor är 50

Anti-age i grönsaksdisken: Ät dig yngre

4 effektiva anti age-måsten för alla kvinnor

Annons