Artikeln innehåller reklamlänkar

Redaktionens favoriter: 5 ansiktskrämer för torr vinterhy

mjukgörande kräm – kräm för torr hud

Torr luft och kalla temperaturer påverkar vår hud mer än vad vi tror. Vi på MåBra-redaktionen har testat och listat fem hudkrämer vi tycker återfuktat oss bäst denna vinter. Vi tar också hudterapeuten Emelie Rosenstrid till hjälp, för att få svar på vanliga frågor om ansiktskräm och torr vinterhy.

Anders Hansen: Så föryngrar du huden med tio år
1:03

Efter reklamen: Anders Hansen: Så föryngrar du huden med tio år

(1:03)

Slå på ljud

Återfuktande ansiktskräm – Clinique

En återfuktande ansiktskräm som passar alla hudtyper, men särskilt för dig med känslig hy. Denna fuktkräm är helt utan olja, känns väldigt lätt i ansiktet och ger en omedelbar fuktboost. Går att använda både morgon och kväll.

Här kan du läsa mer om Cliniques Moisture surge (länk till Kicks)

Fuktkräm för torr hy – Kiel's

Bästa ansiktskräm Kiels

Bästa ansiktskräm som ger fukt under 24 timmar. Klicka på bilden för att komma till produkten

Återfuktande dagkräm som ska ge fukt under 24 timmar efter applicering. Formulan är väldigt lätt och tas snabbt upp av huden. Passar alla hudtyper och dig med känslig hy.

Här kan du köpa Kiel's Ultra Facial Cream (länk till Kicks)

Enegigivande kräm – Orgins

En energigivande kräm för torr hud. En kräm med en fyllig formula som sägs återfukta huden i upp till 72 timmar. Med ingredienser som koffein från kaffe och gingseng får huden en härlig boost av energi och fukt. Om du är ute efter fukt och lyster så är denna kräm något för dig.

Läs mer om Ginzing Ultra-Hydrating Energy-Boosting Cream från Orgins här (länk till Kicks)

Återfuktande vegansk ansiktskräm – Lumene

En fuktkräm med en intensiv och omedelbar fuktboost för alla hudtyper. En lätt dagkräm som är berikad med den populära hyaluronsyran, återfuktande nordisk ekologisk björksav och rent arktiskt källvatten. Perfekt för dig som är ute efter en vegansk kräm som ger fukt på djupet.

Här kan du köpa Lumenes Nordic Hydra Intense Hydration Moisturizer (länk till Kicks)

Fuktgivande anti age-kräm – Filorga

Utjämnande och volymgivande återfuktning – en duo av hyaluronsyror för en återfuktning i flera lager samt en volymgivande effekt. Tillsammans med ett bioaktivt extrakt för att återuppbygga hudens barriär och minska uttorkningen under dagens lopp. Krämens sägs ha en anti-age-verkan – det vill säga en formula som berikats med en kollagen-booster för att minska fina linjer och rynkor. Krämen har en gel-balsamliknande textur och är anpassad för normal till torr hud.

Här kan du läsa mer om Filorgas Hydra-filler (länk till Kicks)

Ansiktskräm: Hudterapeuten svarar på vanliga frågor

Emelie Rosenstrid har jobbat som hudterapeut sedan 2012 och driver en egen salong på Kungsholmen i Stockholm. Här svarar hon på de vanligaste frågorna om ansiktskräm och varför man ska använda det dagligen.

Måste man ha ansiktskräm?

– Tvättar du ansiktet så bör du kompensera genom att smörja in dig efteråt. När vi tvättar oss tvättar vi även bort hudens egna oljor. Rekommenderar oftast att bara tvätta ansiktet på kvällen. En återfuktad hy har bättre förutsättningar till att åldras snyggt, så vill du jobba happy aging så är det bra att smörja huden med en passande kräm både morgon och kväll. Bor du i kallt klimat där luften blir torr? Kompensera genom att smörja.

bra ansiktskräm fuktkräm

I vilken ordning ska man använda ansiktsprodukter?

– I den vardagliga rutinen kan man lite enkelt säga att det tunnaste ska vara närmast huden; först ansiktsvatten, sen serum/olja, därefter ögonkräm och sist kräm. Exfoliering, det vill säga skrubb eller peeling, ger fint resultat innan en ansiktsmask eller innan din vanliga hudvårdsrutin.

Vilken ansiktskräm ska man välja?

– Du märker efter några veckor om en kräm passar dig, det går åt mindre kräm och det stramar inte efter att du tvättat ansiktet. Ju lägre talgproduktion du har, desto mer fukt och tjockare kräm behöver din hy.

Foto: TT/Shutterstock

Utvald läsning