Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

9 vanliga skönhetsmissar vi alla gör under sommaren

18 jul, 2018 
Skönhet på sommaren och skönhet på vintern kräver ofta lite olika saker. Här är några vanliga misstag vi gör på sommaren som är lätta att göra om och göra rätt!
Annons

Den här härliga tiden på året vill vi ofta vara ute och njuta i solen, få en härligt uppfräschande solbränna och väljer bort det tunga sminket för en mer naturlig sommarlook.

Men det finns vissa misstag många av oss gör varje sommar, som kan komma att stå dig dyrt – nu eller senare. Här är de allra vanligaste skönhetsmissarna under sommaren.

Du skippar SPF

Du ska inte vara ute SÅ mycket, eller så ska du sitta i skuggan, eller kanske träna så ”det kommer ändå svettas bort”. Vad din bortförklaring än är så är den inte bra nog. Ska du överhuvudtaget vara ute så bör du smörja in dig – särskilt i ansiktet, på läpparna, axlar och nacke. Och rejält ska det vara, inte bara fläckvis.

Att bränna sig i solen kan leda till hudcancer, det vet du säkert redan. Men du har väl inte heller glömt att du kan få pigmentförändringar och åldrad hy också? Jaså, det hade du? Ha med solskyddsfaktor i väskan när du ska ut!

Annons

Solkräm från Biotherm (reklamlänk), med SPF 50, för ansikte, hals och dekolletage. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Solskydd från Biotherm.

Du glömmer att återfukta

Kanske tänker du att det är så fuktigt i luften att du inte behöver smörja in dig? Eller så glöms det bort i stressen när du panikslaget torrakat benen innan du måste springa till bussen. Tio minuter senare står du där med fnasiga ben.

Tips: Smörj alltid in dig när du har rakat benen. På sommaren kan det vara en god idé att hitta en återfuktande solkräm för kroppen.

Solkit från Nivea, med kräm för kropp, ansikte och solstift för läpparna. Läs mer och köp här.

Annons
Solkit från Nivea.

Du glömmer att dricka vatten

Förutom att vi svettas mer i värmen så är det många av oss som dricker mer alkohol – vilket är uttorkande. Om du blir uttorkad kommer det att synas på din hud, som blir glåmig och torr, förutom att du kommer må rätt så dåligt.

Alltså – återfukta både på insida och utsida!

Du låter fötterna vara

Är det flipflops, sandaler och barfota som gäller sommaren lång? Härligt – men det kommer också att ge fötterna en anledning att tuffa till sig. Räkna med torrhet och förhårdnader om du inte tar hand om dem.

Här hittar du ett användbart fotkit från Pedicare!

Fotkit från Pedicare.

Du skippar skrubbandet

En bra sommar innebär en riktig solkick! Det innebär både D-vitamin och solbränna – men om du slarvar med att skrubba huden är risken stor att brännan försvinner snabbare än önskat.

Annons

Vill du ha en jämn och fin bränna som håller till hösten: Skrubba bort de där döda hudcellerna!

Skrubbvantar från Lyko. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Skrubbvantar från Lyko.

Du använder vintersminket

Visst kan det känns överflödigt att köpa smink för varje årstid – men i vissa fall kan det vara värt pengarna. De flesta av oss blir något nyans mörkare under sommarhalvåret, och risken är stor att ditt vintersmink inte längre passar din hudnyans – vilket kan leda till att ditt ansikte får en helt annan färg än resten av kroppen när du är klar.

Du behöver självklart inte byta ut ALL din makeup inför sommaren, men en ny consealer, foundation och puder kan vara värt att investera i.

Annons

BareMinerals puderfoundation (reklamlänk) finns i över 30 nyanser och har SPF 15. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Puderfoundation från BareMinerals.

Du glömmer håret

Att vara ute i solen, bada i havet eller i poolen och sedan ligga och torka i vinden – det blir slitsamt för ditt hår efter några dagar. Den ökända ”saltvattenslooken” innebär sällan ett friskt och glansigt hår.

Vill du skydda håret kan du se till att skölja ur salt- och poolvatten när du har badat, skydda håret från solen med hatt eller sjal,, gör regelbundna inpackningar och använd skyddande produkter, som denna leave in-produkt från Uniq One (reklamlänk), som skyddar ditt hår från värmeverktyg, solens strålar och bevarar din hårfärg:

Annons
Skydda håret med denna leave-in-produkt från Uniq One.

Du hoppar primern

Du vill ha en lätt och fräsch sommar-makeup, och struntar därför i att använda primer när du sminkar dig. Big mistake. När du senare börjar svettas kommer sminket börja flyta runt i ansiktet och desperat drar du antagligen upp puderdosan för att få allt på plats igen – och där försvann hela konceptet med en lätt sommarsminkning.

Primer från Dermalogica med SPF 30 – perfekt i solen! Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Primer från Dermalogica, spf 30.

Du överdriver BUS:andet

Många av oss vill hjälpa brännan på traven inför semestern – och lösningen stavas Brun Utan Sol. Men jakten på drömfärgen kan också leda till Trump-liknande orangea resultat som vi snabbt ångrar.

Annons

Vad gör man då, om fejkbrännan blev lite väl stark? En del kan du försöka att försiktigt skrubba bort i duschen, men att skrubba för mycket riskerar att skada huden istället. Testa att försiktigt gnugga med en oljebaserad sminkborttagning, eller gammal hederlig babyolja!

Oljebaserad cleanser från MAC. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Cleanser från MAC.

Källa: Glamour, Hälsoliv Foto: IBL

Annons