Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

9 vanliga klädmissar som påverkar hela din stil

22 dec, 2017 
Små slarvfel kan sabba hela din outfit.
Det spelar ingen roll vad du har för stil – helhetsintrycket kommer att störas av småskavanker som repor, smuts eller dålig passform. Här är nio vanliga misstag som är lätta att undvika!
Annons

Oavsett vad du har för klädstil, kroppsform, personlighet eller jobb så spelar detaljerna en stor roll för hur du uppfattas av andra människor.

Så om du vill visa dig från din bästa sida kan det vara en bra idé att lägga lite extra omtanke på småsakerna – faktiskt ännu viktigare än vilken outfit du väljer, eller hur du sätter upp håret eller sminkar dig.

Här är några viktiga detaljer som helt kan sabotera intrycket folk får av dig.

Ludd och djurhår

Visst är det jobbigt när man har ett plagg som allt fastnar på? Ännu jobbigare är det faktum att andra människor faktiskt märker det också. Särskilt om luddet eller katthåret inte alls är i samma färg som plagget.

En bra investering är en kläd-roller. Ha den i hallen så att du kan ta en sista omgång innan du går hemifrån, eller skaffa en liten variant som du kan ha med dig vart du än går.

TIPS: Klädroller i fickformat. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Klädroller i fickformat

Genomskinliga plagg

Vissa material, som spets och mesh, är vi helt på det klara med att de visar vad som finns under. Men många material är lite svårare.

Annons

Ett exempel är tunna plagg som ser prydliga och fina ut när du klär dig på morgonen – men när du går ut på lunchen lyser solljuset igenom och din omgivning får föga lämnat åt fantasin.

Har du ett sånt plagg? Se till att ha ett linne eller leggins under, och skippa de prickiga trosorna!

TIPS: Tunna leggins från Lindex. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Tunna leggings från Lindex

Slitna plagg

”Det där lilla är inte så farligt”, tänker du. Men människor omkring dig kommer att se det lilla hålet i sömmen eller nopprorna under ärmarna på ulltröjan.

Så laga det som lagas kan, klipp bort spretande trådar och gör dig av med kläderna som du faktiskt har slitit ut (om vi inte snackar myskläder eller de fläckiga byxorna du brukar ha in trädgården förstås).

TIPS: Noppborttagare som tar bort nopprorna. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Noppborttagare från Åhléns

Skrynkliga skjortor

Nej, att stryka är varken roligt, enkelt eller snabbt fixat för många av oss – men jo, folk kommer att lägga märke till vecken, och nej, de kommer inte tro på att det blev så på vägen in till jobbet i morse.

Annons

Få klädmissar får en att se så slarvig och ovårdad ut som en riktigt ostruken skjorta, så stryk! Gör det kvällen innan om du är stressad på morgonen.

TIPS: Steamer från Steamery. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Steamer från Steamery

För många accessoarer

Några snygga accessoarer kan göra en hel outfit – men ibland är less more. Ett fint halsband med matchande örhängen är aldrig fel, men storleken måste också matcha tillfället.

Att satsa på EN iögonfallande accessoar är ett bra tips. Och var inte orolig för att satsa för lite – det är fortfarande mycket bättre än att ha för mycket!

TIPS: Fin scarf KappAhl. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Scarf från KappAhl

Tofs runt handleden

Här är vi nog många skyldiga på kvinnosidan. En extra tofs är oumbärlig för alla med långt hår att bära med sig, och handleden råkar vara det perfekta stället att förvara den. Men det ser också rätt så slarvigt ut, och du är ju ingen tonåring längre.

Annons

Ha den i handväskan eller byxfickan istället, så slipper du dessutom de vanprydande märkena efter tofsen på armen!

För långa byxor

Har du svårt att hitta byxor som passar både upptill och nedtill? Ett vanligt problem, men om du behöver köpa byxor som är för långa gör du rätt i att lägga upp dem. Visst, det blir några kronor extra om du inte gör det själv, men varför lägga pengar på kläder som inte passar dig och som inte framställer dig i bästa dager?

Dessutom slipper du de fula, söndertrasade byxsluten som blir när du måste gå runt och trampa på dem hela tiden.

Träningskor vid icketräningstillfällen

Att gå runt i fotriktiga skor är absolut inget fel i sig. Men välj ett par som faktist passar ihop med resten av din stil och som som inte är smutsiga och utslitna joggingskor.

Även om det går trender i att ha flashiga träningsskor till vardags som kommer det att påverka intrycket av dig när du kommer in på mötet – i svart kavaj och neonrosa Adidas….

TIPS: Stilrena sneakers från Vans. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Vita vans sneakers

Smutsiga skor

Det är inte det lättaste att efterfölja, särskilt inte den här tiden på året, men försök att komma ihåg att torka av dammiga eller leriga skor när du kommit in. Smutsfläckar och stänk är tyvärr sånt som påverkar helheltsintrycket en hel del.

TIPS: Kit med skovård från Sneakers Lab. Läs mer och köp här (reklamlänk).

Kit med rengöring till skor

Foto: IBL

Annons