Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

8 serum med retinol som reparerar huden

21 nov, 2019 
8 serum med retinol.
Retinol är lite av en mirakelingrediens när vi pratar hudvård. Inte minst i anti ageing-produkter eftersom det minskar fina linjer. Här är åtta lovande serum med retinol (vitamin A).
Annons

Så får du finare hud – 5 tipsBrand logo
Så får du finare hud – 5 tips

Kanske känner du igen ordet ”retinol” från flertalet tv-reklamer? Det vore inte så konstigt, eftersom det är en väldigt eftertraktad ingrediens som sägs ha positiv effekt på bland annat akne, psoriasis, solskador och rynkor.

Retinol är en typ av A-vitamin som är mild nog att använda i vanlig hudvård som vi kan köpa i butiker, men det finns också en mer kraftfull A-vitamin, tretinoin, som används i receptbelagda läkemedel för hudbesvär.

Mot rynkor och fina linjer

Den som vill jämna ut fina linjer och rynkor gör rätt i att leta efter en produkt med retinol, efter som det har så kallat cellkommunicerande egenskaper och sägs stimulera produktionen av kollagen och elastin.

Retinol är dock en väldigt kraftfull ingrediens, och den som är ovan kan till en början bli både röd och torr i hyn av en retinolprodukt, men det brukar lägga sig efter en period. Är du gravid ska du vara försiktig, läs Laila Högfeldts inlägg om retinol här!

Annons

Eftersom retinolet består av väldigt små molekyler passar det utmärkt i ett serum där det snabbt får gå in i huden efter rengöring. Här har vi samlat 8 bra serum för dig som vill testa en variant med retinol.

8 retinolserum

Pixi retinol serum.

PIXI retinol Family serum. Ett högteknologiskt serum med kollagen, retinol och vitaminer för ökad spänst, minskade linjer och mer lyster. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Serumkapslar från Elizabeth Arden.

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules. De små serumkapslarna ska reducera synliga, fina linjer, förbättra hudtextur, hudton och hudens klarhet. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Retinolserum från Biomed.

Biomed Retinol Boost. Jämnar ut huden och minskar pigmentering och mörka fläckar. Det ger dig en slät, hälsosam hud med jämn ton och mindre rynkor. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Serum med retinol från Dermaceutic.

Dermaceutic Active Retinol. Innehåller förutom retinol även vitamin C och E, ceraminder och fuktbindande ämnen. Läs mer och köp här (reklamlänk)

Annons
Serum med retinol från The Ordinary.

The Ordinary Retinoids. Innehåller en kombination av retinoider (A-vitaminer) för att minska den rödhet och torrhet som kan uppstå med enbart retinol. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Retinolserum från Peter Thomas Roth.

Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM. Hjälper huden att se återupplivad, uppfriskad och återställd ut. För alla hudtyper, men framförallt bra på mogen hud. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Annons
Murad retinol serum.

Murad Resurgence Retinol Youth Renewal Serum. Minimerar rynkor och fina linjer och ger huden ny spänst, för alla hudtyper. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Medic8 serum med retinol.

Medic8 Retinol 3TR. Hjälper till att främja kollagensyntesen, förbättrar hudens struktur och återfuktning. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Läs mer:

7 populära serum i höst – för dig med torr hud

Boosta huden med C-vitamin i sommar – 8 serum som ger lyster

8 populära anti-age serum – för alla plånböcker och hudtyper

Annons