Artikeln innehåller reklamlänkar

7 smarta skönhetshacks för stressade

Kvinna ligger och vilar medan hon har en arkmask i ansiktet

Ont om tid och fest i antågande? Som tur är finns det en hel del genvägar i form av smarta produkter som trollar bort allt från påsar under ögonen, glåmig hud och hälsprickor på nolltid. Ett exempel är alla arkmasker, numera finns de inte bara för ansiktet utan även för allt från byst till fötter. På bara 20-30 minuter gör de jobbet åt dig medan du kan ligga ner och ta det lugnt.

Även rengörande torrschampon sparar tid och nu finns till och med puder som ersätter schampo och vatten helt (eller släng upp håret i en trendig snodd med pärlor – urvalet är enormt!).

Här är fler snabba tips för dig i tidsnöd:

  • Ge läpparna en skrubbning! Då slipper du fnas och läppstiftet sitter bättre. Borsta läpparna lätt med en tandborste, om du inte har någon läppskrubb hemma.
  • En annan bra investering är en osynlig lip liner som man lägger före läppstiftet. Det håller färgen på plats och du slipper fylla på färg hela kvällen
  • Ge ansiktet en massage! Den senaste trenden är att massera huden uppåt-utåt med en platt sten. Det hjälper mot plufsighet och sätter fart på cirkulationen, vilket gör huden rosig.  Metoden heter gua sha och stenar finns att köpa i de flesta stora skönhetsbutiker.
  • Satsa på särskilda torkdroppar som man lägger över nagellacket. Då torkar lacket på några minuter – och du kan använda händerna utan att sabba lacket!
  • Brukar du bli flottig i t-zonen fram på småtimmarna? Så kallade blotting papers suger upp överflödigt fett från huden i ett kick. Har du inga? Klipp ett kaffefilter i små fyrkanter och lägg mot huden en stund. Fungerar (nästan) lika bra.
  • Underskatta inte gamla husmorsknep! Ett som håller än är att lägga kalla skedar på ögonen för att dämpa svullnad eller gnugga ansiktet lätt med en frottehandduk för att få en rosig hy.
  • Har du inte lägga tid på att sminka ögonen ordentligt? Gör en snabbsotning! Använd en eye liner, gärna brun eftersom de klär de flesta, och måla en hashtag i den ytter ögonvrån. Sudda med tops eller finger –klart!
  • Kluvna toppar? Krama om hårtopparna med dina händer direkt efter att du applicerat hudcrème. Det lugnar frisset.

 

7 smarta & snabba genvägar!

Ögonmask som man kyler före användning. Från Sephora.

Påsig under ögonen? Kyla dämpar svullnader så testa en ögonmask som du kyler i kylskåpet först. Kan återanvändas. De här kommer från Sephora. Köp här.

Orange arkmask med apelsin som heter Flower Fusion och kommer från Origins.

Lägg en arkmask, blunda och njut! Flower Fusion Orange är en växtbaserad, lystergivande mask med apelsin från Origins.  Köp här. (länk till butik)

 

Ett rengörande puder för håret från Maria Nila

Inte tid att tvätta håret? Här är lösningen! Maria Nilas Cleansing Powder absorberar fett och smuts samtidigt som det ger volym och väldoft. Köp här. (länk till butik)

Mjukgörnade rosa mask för fötterna från Scoll

Festsandaletter och torra hälar är ingen bra kombo. Stoppa fötterna i en mjukgörande fotmask så är problemet ur världen! PediMask från Scholl är oparfymerad. Köp här.  (länk till butik)

En duoburk med både läppskrubb och läppbalm från Dr Paw Paw

Bygg en bra grund för läppstiftet med en läppskrubb som tar bort fnas. Den här smarta duoburken innehåller både scrub och balm och heter Dr Paw Paw Scrub & Nourish. Köp här (länk till butik).

 

Futuredew är ett oljeserum som ger daggfrisk lyster

Fuska fram daggfrisk glöd med Futuredew från Glossier. Lägg den sist – alltså efter rengöring och fuktcrème. Den kan användas under makeup eller som en highlighter ovanpå. Vill du ha en lättare glow kan du blanda den i din foundation. Köp här.

Arkmask för halsen från When

Halsen är ett område som få alldeles för lite kärlek – och det brukar synas. When Neck Mask gör huden mjuk och elastisk igen.Köp här. (länk till butik)

Foto: TT

 

Läs mer: 

Vill du testa den nya, trendiga sheetmasken? Här är några saker att tänka på!

MåBra testar: 5 bra concealers för olika behov

Ny hudvårdstrend: Så här masserar du bort kuddrynkorna!

 

Utvald läsning