Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

7 grymma ansiktsspray med spf

26 maj, 2020 
AvRebecca Wictor
Ansiktsmist med SPF
Se till att hålla huden i ansiktet skyddad hela dagen. För att göra det behöver du bättra på med solskydd flera gånger. Vad passar bättre då än ett fuktgivande spray för ansiktet med högt spf? Här är våra favoriter!
Annons

Många använder dagkrämer eller foundations med solskydd i under sommarhalvåret. Ett smart sätt att inkludera spf i din dagliga rutin. Att smörja in kroppen flera gånger på stranden är inte heller någon konstighet. Men hur ofta bättrar du på med solskydd i ansiktet, en helt vanligt sommardag?

Varför ska man använda ansiktsspray/mist med solskydd?

Man bör bättra på med solskydd varannan timme, för att få bästa skydd. För att inte kladda ut ditt smink är det lätt att undvika solskydd även när man är ute mycket i solen. Men då är ett bra ansiktsspray eller mist med hög spf ett riktigt bra komplement. Det är lätt att ta fram på picknicken, när du går på stan eller är ute och promenerar. Du kan bara spraya ett tunt lager ovanpå sminket eller rakt på huden, så bättrar du enkelt på solskyddet och kan röra dig fritt i solen utan att oroa dig för solens starka strålar.

7 bra solskydd för ansiktet

Vi har testat en del olika mister/spray för ansiktet och valt ut några favoriter som sjunker in i huden snabbt och inte kladdar. Här är sommarens bästa ansiktsmist med solskydd:

Annons
Spf mist från Biotherm

1. Ett lätt spray med spf 50 som även är vattenresistent, utan att kännas fet mot huden, från Biotherm. Den är även berikad med E-vitamin som ger huden lyster. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Spf mist från Pixi

2. En kladdfri mist med spf 30 som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar, från Pixi. Innehåller även bambuextrakt som reducerar rynkor. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Annons
Spf mist från Clarins
Spf mist från Body shop

3. En högskyddande oljebaserad mist med spf 30 som du kan använda på både kropp och i ditt hår. Doften är härligt exotisk och somrig! Här kan du köpa den (reklamlänk)

4. Ett vegansk ansiktsspray med spf 30 med kladdfri finish och skyddar huden mot UVA-/UVB-strålning och luftföroreningar. Innehåller extrakt från röda alger och C-vitamin. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Spf mist från Vichy

5. Ett återfuktande mist med spf 30 från Vichy, som innehåller hyaluronsyra och franskt thermalskt källvatten. Här kan du köpa det (reklamlänk)

Spf mist från Shisheido

6. Ett riktigt starkt solskydd för ansiktet från Shiseido, med spf 50+. En mist som kyler huden och samtidigt gör den mjuk och len. Perfekt för den som rör på sig mycket eller är på stranden då den håller skyddet uppe även när du blir våt. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons
Spf mist från Mesoestetic

7. En till ansiktsmist med spf 50+ som är perfekt att ha med sig i väskan och fungerar väldigt bra som solskydd över make-up. Här kan du köpa det (reklamlänk)

LÄS MER:

Bra brun utan sol-produkter med solskyddsfaktor

Vegansk hudvård – här är produkterna att investera i

Annons