69-åriga Maye Musk är CoverGirls nya sminkmodell

Makeupmärket CoverGirls nya ansikte utåt är Maye Musk, 69 år gammal och en av världen mest framstående fotomodeller. Hon är också ett starkt tecken på att modebranschen börjat få upp ögonen för äldre modeller – något vi tidigare uppmärksammat.

– Jag är ett levande bevis på att det finns jobb för äldre kvinnor. Jag har aldrig arbetat så mycket som jag gör nu, har hon tidigare sagt till SvD Perfect Guide.

Läs också: 10 inspirerande kvinnor som visar att ålder bara är en siffra

Maye Musk säger att trots att det är hennes jobb att bära makeup tröttnar hon aldrig på det.

– Jag älskar det. Jag har haft förmånen att jobba med många fantastiska makeupartister genom åren och det är en fascinerande process. Man börjar som ett tomt ark och sedan sker en förvandling, men det finns alltid kvar en väldigt verklig och ärlig del av mig också, säger hon.

Läs även: Maye Musk – 69 år, modell och mamma till Elon Musk

Ukonwa Ojo, senior vice president på CoverGirl, kallar Maye Musk en ”tidlös skönhet” och en ”visionär som alltid har gått sin egen väg”.

– Hon skapar nya möjligheter och banar väg för så många andra som kanske inte passar in i den traditionella mallen för en fotomodell, men som är vackra på alla tänkbara sätt, säger hon.

Läs även: Lyn Slater, modell vid 63 – mode har ingen ålder

Artikeln publicerades först på Femina.