6 trendiga frisyrer för kort, mellanlångt och långt hår

Trendiga frisyrer för kort, mellanlångt och långt hår

Sugen på att förnya din frisyr nu när våren och sommaren är på ingång? Då har du många trender att välja mellan – oavsett om du har kort, mellanlångt eller långt hår. En smickrande pixie, fluffig volym eller mikrolugg – inspireras av kändisar som Emma Watson och Margot Robbie när du sätter dig i frisörstolen i vår och sommar!

Läs också: Så stylar du ditt hår – efter din ansiktsform

Kort hår

Zoë Kravitz i kort hår

Pixien
Den korta frisyren har varit populär i ett par år och är här för att stanna enligt skönhetstidningen Allure. En klassisk frisyr som kan varieras i oändlighet och som ramar in ansiktet fint, här på Big Little Lies-stjärnan Zoe Kravitz.

Kristen Stewart i frisyren

På utväxt
En av förra årets trendfrisyrer – rakat och blekt hår – kunde ses på bland andra Kristen Stewart, Zoe Kravitz och Katy Perry. Inspireras av Kristen Stewart som har sitt hår på utväxt just nu och satsar på en längre variant av den populära pixien.

Läs också: Hur får jag tjockare hår? Experten svarar!

Mellanlångt hår

Margot Robbie i mjuk page.

Mjuk page
Förra året skulle pagen vara kantig med attityd – i år får den gärna vara mjukare och med rundade toppar i stil med Margot Robbies variant.

Sofia Boutella i frisyren bob.

Bob
Den klassiska boben fortsätter att vara en trend i vår och sommar. Den kan varieras på många olika sätt – som Margot Robbie ovan eller med lugg som Sofia Boutella här.

Läs också: 10 tips som håller håret hälsosamt

Långt hår 

Emma Watsons i microlugg.

Mikrolugg
Att klippa mikrolugg, det vill säga en lugg som är klippt en bit ovanför ögonbrynen i stil med Emma Watsons hyllade frisyr, passar perfekt för dig som vill behålla längden på ditt hår men ändå få en mer futuristisk och modern vårlook.

Läs också: 5 hårfärger som får dig att se 10 år yngre ut

Zendaya Coleman med mycket volym i håret.

Fluff
I vår och sommar är volym ledordet för dig som har långt hår. Håret ska se hälsosamt, naturligt och fluffigt ut och gärna andas 70- och 80-tal likt sångerskan och skådespelerskan Zendaya Colemans vackra svall.

Foto: IBL    Källor: Allure, Vogue, Expressen

Utvald läsning