HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

6 huskurer för att slippa mörka ringar under ögonen

11 okt, 2016 
Dessa huskurer hjälper mot mörka ringar under ögonen.
Får påsar och mörka ringar under ögonen dig att se trött och hängig ut? Testa dessa huskurer! Snabbt och enkelt – och du har förmodligen redan det mesta hemma.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Vägrar de mörka ringarna under ögonen att försvinna trots att du har investerat i otaliga dyra krämer? Då kanske det är dags att blicka bakåt i tiden och ta till sig dessa husmorstips. Det är billigt och enkelt – så varför inte testa om de omtalade knepen verkligen fungerar?

Gurkskivor

En klassiker. På varenda spabild värd namnet ser vi de tunna gurkskivorna pryda kvinnors ögonlock. Varför? Jo, för att gurka innehåller såväl vitamin K som mängder av vatten vilket ska hjälpa mot uttorkning, inflammationer och missfärgningar. K-vitamin är dessutom bra för blodkärlen och hjälper kroppen att reglera koagulation – så stoppa i dig några gurkstavar när du ändå ligger där.

Potatis

Potatisar åller sig kalla längre än gurkskivor vilket är bra för svullnad runt ögonen. Dessutom innehåller potatäterna ett naturligt blekmedel som ska kunna lätta upp det mörka runt ögonen. Det finns två varianter att prova: antingen för du som med gurkan och lägger två råa och kylda potatisskivor på ögonen, eller så river du potatisen och kramar ur saften i en skål. Doppa sedan bomullstussar i saften och placera på ögonen.

Annons

Avokado

Mörka ringar under ögonen kan bero på torr hud. För att ge fukt åt det känsliga området runt ögonen ska man kunna lägga en avokadoskiva under vardera öga. Du kan också gör en ansiktsmask genom att mosa avokadon tillsammans med lite mandelolja och ha den i ansiktet i ungefär tio minuter.

Avokadomask som kan motverka ringar under ögonen.

Mjölk

Mjölk innehåller proteiner, viktiga aminosyror, mjölksyra och antioxidanter som ska vara bra för att dra ihop, mjuka upp och bleka de utsatta områdena. Blötlägg en bomullstuss i lite kall mjölk och lägg på ögonen.

Persilja

Persilja är rikt på vitaminerna C och K vilket ska fungera mot svullnad och missfärgning runt ögonen. Mixa persiljan tillsammans med varmt vatten, låt svalna och fördela den på två makeup-pads som du sedan lägger på ögonen.

Tepåsar

Om du ändå ska avnjuta en varm kopp te kan du lika gärna passa på att göra ögonen en tjänst. Det uppiggande koffeinet krymper blodkärlen och lättar upp de mörka ringarna. Låt påsarna svalna, eller lägg dem i kylen en stund, och lägg dem sedan på ögonen.

Lycka till!

Källor: Dark Circle ResearchBodybazar, PureWow

Läs mer:

Därför får du mörka ringar under ögonen

Annons