Artikeln innehåller reklamlänkar
HudvårdHårvårdNagelvårdShoppingTräningskläder

5 vanliga misstag vi gör när vi köper behå – och så undviker du dem

17 okt, 2017 
AvMikaela Råberg
Dags att köpa ny behå? Läs det här först. Det finns nämligen många fallgropar som gör att du lätt kan komma hem med helt fel modell för dina bröst.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons

Att köpa en ny behå är inga konstigheter, men att köpa rätt behå kan vara desto knepigare.

Här är några vanliga misstag många gör när de köper behå – och tipsen på hur du kan undvika dem.

Läs också: Så påverkas dina bröst av att du sover med BH på

1. Du köper fel storlek

Många tror sig veta vad de har för behåstorlek baserat på att de ”alltid köpt samma storlek”, men det kan lika gärna vara så att de gått alldeles för länge med helt fel storlek.

Tips:

Besök en underklädesbutik eller nischad avdelning och dra nytta av personalens kunskap. Låt dem mäta, föreslå modeller och se efter hur de sitter. De flesta brukar bli förvånade över att den rätta behåstorleken kan skilja sig rejält från storleken de trodde sig ha.

Läs också: 7 tecken på att din bh inte är rätt för dig 

2. Du väljer fel sort

Utseendet och detaljerna kan variera, precis som tvättråden. Ett vanligt misstag många begår är att köpa en behå vars tvättråd man inte orkar följa.

Annons

Tips:

Vet du med dig att du är för lat och bekväm för att regelbundet tvätta din behå för hand bör du kanske strunta i att köpa en ömtålig modell som går sönder i tvättmaskinen. Satsa hellre på en mer tålig variant.

3. Du missar prislappen

Att vara medveten om priset är en sak, men att verkligen tänka igenom vad du får för pengarna är en annan.

Medan dyra behåar kan ses som en investering och vara motiverat i vissa fall kan det vara mer rimligt att köpa billigare behåar i andra.

Läs också: Därför ska du älska dina små bröst

Tips:

Är du svag för trender och vet med dig att du kommer köpa en ny modell inom några månader igen bör du överväga om det verkligen är värt att köpa en kostsam behå, som snart ändå bara kommer samla damma i en byrålåda. Är du däremot en sådan som sliter ut dina kläder med kärlek över tid kan du gott unna dig en dyrare variant.

4. Du glömmer funktionen

Det är lätt att falla för behåars utsida och kanske är det därför många glömmer att funktionen nästan är viktigare – och köper en modell som inte är anpassad efter ens behov.

Annons

Tips:

Ha alltid i åtanke vad du vill få ut av din behå. Är det en diskret vardagsmodell du är ute efter kan du skippa välgjorda, handsydda detaljer och avancerade linjer. Vill du däremot ha en vacker modell att visa upp kan det dock vara dessa detaljer du ska satsa på.

5. Du har inte dina bröst i åtanke

Alla bröst är olika och vackra på sitt sätt, men det behöver inte betyda att alla behåar passar alla bröst. Ett vanligt misstag är att köpa behå utifrån modellen snarare än att ha sina egna bröst i åtanke.

Läs också: Så ger du din bh längre livslängd – 7 tips

Tips:

Utgå alltid från dig själv när du väljer behå. Vissa modeller är utformade för små byst, andra för större – och vissa passar självklart för båda. Även behoven kan skilja sig åt beroende på dina bröst.

Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

 

På jakt efter ny behå? Här är några favoriter just nu:

Bygellös, mjuk behå från Lindex (reklamlänk)

 

T-shirt-behå som ger extra stöd och support, från Lindex (reklamlänk)

 

Svart bygel-behå från La Perla (reklamlänk)

 

Vinröd bralette från Hanky Panky (reklamlänk)

 

Blå bygellös behå från Esprit (reklamlänk)

Annons