Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

5 stora skönhetstrender att satsa på i höst

02 jul, 2018 
AvMikaela Råberg
Stora skönhetstrender och sminktrender hösten 2018
Hösten är på ingång och nu avslöjas nyheterna inför kommande säsong. På skönhetsfronten ser vi bland annat mycket ögonbryn, kulörer på otippade ställen och metallic.
Annons

Medan vårens skönhetsmåsten hade fokus på läppar, tintade produkter och K-beauty ser den nya säsongen ut att lägga fokus på annat.

I somras presenterade Sephora skönhetshösten och det var särskilt några trender som lyste starkare än andra.

Läs också: Allt du behöver veta om skönhetstrenden K-beauty

Läpparna spelar fortfarande en stor roll, men i höst är det mycket fokus på ett annat område i ansiktet – nämligen ögonbrynen. Men inte bara det. Bland de största skönhetstrenderna ser vi även metallic, glow och tidsbesparande produkter.

Här är fem stora skönhetstrender vi ser hösten 2018.

1. Ögonbryn i fokus

Produkter för ögonbrynen har redan börjat ta plats i sminkhyllorna och idag finns det inte bara de klassiska ögonbrynpennorna och skuggorna, utan också produkter som bland annat anammat den populära tatueringstekniken ”microblading” för bryn.

Skönhetstrender hösten 2018: Ögonbrynpenna med tatueringseffekt från Maybelline

Ögonbrynpennan Tattoo brow micro pen tint från Maybelline formar och skapar naturliga ögonbryn med den smarta pennan. Färgen sitter i upp till 24 timmar. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons

I höst kommer det finnas ännu mer att välja på för ögonbrynen. Märket Hourglass har en färgad fibergel för brynen, som bidrar med färg, definition och volym för fylligare och mer definierade bryn.

Skönhetstrender hösten 2018: Ögonbrynsgel från Hourglass

Hourglass Sverige-lanseras på Sephora i september 2018.

Märket Benefit lanserar en 4-i-1 contouringpenna, med ett utseende vars inspiration är hämtad från barndomens pennor med olika färger som man tryckte ut.

De fyra olika nyanserna inkluderar en mix av ljusa och mörka nyanser och har alla olika användningsområden. För bästa resultat: Börja med den ljusaste nyansen och applicera från ögonbrynets start till ögonbrynsbågen. Applicera sedan den mörkare nyansen från bågen till tippen. För att definiera ögonbrynets konturer använd ”definition”-nyansen, från ögonbrynets start till slut, och blanda försiktigt. Applicera även ”definition” ovanpå ögonbrynet och avsluta med highlighta ögonbrynen genom att applicera den uppljusande nyansen under ögonbrynsbågen och blanda utåt.

Annons
Contouringpenna för ögonbryn, Benefit

Pennan kommer i fem olika färgskalor och hittas på Sephora i augusti 2018.  

2. Highlighters och glow

Lyster är fortfarande en stor trend som hänger med, men i höst är det allt mer lyster som står i fokus. Med hjälp av highlighters av olika slag kan man ge ansiktet en mer definierad form och låta ljuset fångas upp genom reflektioner från produkten.

Det kommer finnas highlighternyheter i form av olika rougepaletter, till ögonbrynen, i puderform och krämform.

Skönhetstrender hösten 2018: Highlighter i puderform från Benefit.

Gistrande rouget Dandelion twinkle från Benefit, som ger vacker lyster till ansiktet. Den speciella teknologin ger en lätt, ljusreflekterande textur och kan bäras som den är eller över ett vanligt rouge eller puder. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons
Skönhetstrender hösten 2018: Palett från Hourglass.

Luminous edit från Hourglass är en ny kollektion i populära Ambient lightning palette och består av varierande puder, rouge och highlighters. Just Luminous edit består av tre puder som antingen kan användas tillsammans eller var och en för sig, beroende på vilket resultat du önskar.

Hourglass produkter börjar säljas på Sephora i september 2018. 

Skönhetstrender hösten 2018: Glowsticks från Nudestix

Ett multifunktionellt glowstick som ger vacker lyster till både kinder, läppar och ögon, från hyllade Nudestix. Sticket lämnar en lätt och fräsch finish och kommer med en smart borste som jämnar ut formulan på huden. Läs mer och köp här. (reklamlänk) 

Annons

3. Metallic-nyanser

Metallic-trenden har legat lågt ett tag, men nu tar den plats igen – och inte bara på förpackningarna.

Skönhetstrender hösten 2018: Metallic ögonpennor från Nudestix

Lagom till jul lanserar märket Nudestix ett set om tre ögonpennor i olika metallicnyanser, perfekt att kombinera och låta smälta in i varandra eller om du bara önskar använda en i taget.

Skönhetstrender hösten 2018: Metallic ögonpennor från Sephora collection

Sephora Collection utökar sina 22 olika ögonpennor med ytterligare 10 stycken, bland annat i olika metallicnyanser, men också matta och glittrande varianter. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Annons
Skönhetstrender hösten 2018: Metallic läppstift från Too faced

Läppstift med en rik och täckande formula och en trendig nyans i metallic, från Too Faced. Lanseras hösten 2018. 

4. Produkter som sparar tid

För många finns det ett behov av att kunna sminka sig mer effektivt och tidsbesparande. Det har bland annat Nudestix tagit fasta på och i höst lanserar företaget en ny kollektion sticks.

Skönhetstrender hösten 2018: Nudestix tinted blur

Nudies tinted blur heter stiften och kommer i tio olika nyanser för huden. Tinted blurs uppgift är inte att gömma huden utan att framhäva den, men att trolla bort rodnad, pigmentfläckar, linjer och porer genom att på ett naturligt sätt släta ut ojämnheterna. Resultatet blir levande och inte så där platt som det kan bli med puder. Stiften fungerar också utmärkt som concealer eller för att lägga contouring, vilket kan spara både tid och plats i sminkväskan.

Annons

Tinted blur lanseras på Sephora i juni 2018. 

Skönhetstrender hösten 2018: CC Creme med gröna toner

Märket Erborian kompletterar sitt populära sortiment av lystergivande CC Crème med CC Red Correct, en kräm med grönt pigment, som smälter in och anpassar sig efter huden. Det gröna pigmentet trollar bort röda ojämnheter i huden.

CC Red Correct släpps i augusti 2018. 

Skönhetstrender hösten 2018: Sminkborttagninsservetter med peeling

Pineapple exfoliating wipes från Sephora Collection är perfekta att ha med på resan och sparar både plats och tid med sin tvåsidighet. Den ena sidan är klassisk för rengöringsservetter och rengör huden, medan den andra sidan har en textur och är berikad med exfolierande mikrosfärer som peelar.

Annons

Wipesen släpps under sommaren 2018. 

5. Kulörer tar över basfärgerna

Svart mascara och lika svart ögonmakeup eller olika nyanser av brunt för ögonbrynen? Glöm det. I höst ska vi sätta färg i ansiktet och flera märken lanserar produkter därefter.

Skönhetstrender hösten 2018: Färgad ögonbrynsgel från Benefit

Benefit erbjuder bland annat en serie ljusreflekterande ögonbrynsgel i spännande kulörer som lila, magenta, koppar och blått. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Skönhetstrender hösten 2018: Färgad mascara från Sephora

Sephora Collection har mascaror i fler färgglada nyanser som får ögonfransarna att verkligen sticka ut. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Skönhetstrender hösten 2018: Färgglada eyeliners från Sephora

För att komplettera de färgglada fransarna hittar du även kulörta eyelinerpennor i Sephora Collection. Läs mer och köp här.  (reklamlänk)

Läs också: 11 somriga skönhetsfavoriter för ansiktet

Annons