5 smarta saker du inte visste att du kunde göra med nagellack

När vi tänker på nagellack tänker vi oftast på fina färger, gärna i samband med en härlig manikyr – men de små flaskorna är bra till så mycket mer.

 

1. Identifiera nycklar

Blandar du alltid ihop dina nycklar? Markera dem i olika färger för att undvika förvirringen! Nagellack är perfekt och hållbart!

2. Trä nålen snabbare

Kämpar du också med att få sytråden genom nålen? Måla lite nagellack i den ena änden av tråden och låt torka – det kommer att gå superenkelt att trä igenom den nu.

Läs också: Så trär du nålen utan problem

3. Slipp skosnören som fransar sig

Nagellack är det perfekta vapnet i kampen mot skosnören som snörar sig. I princip funkar det på samma sätt som med sytråden – det håller ihop ändarna!

4. Gör tändstickorna vattentåliga

Det här är ett perfekt knep för alla som någon gång upplevt frustrationen med blöta tändstickor (och vill slippa det för all framtid). Doppa tändstickorna i nagellack och låt dem torka och du riskerar aldrig att stå där med skägget i brevlådan igen…

5. Klistra igen kuvert

Vi har alla varit med om det – kuvertet du ska skicka det fina födelsedagskortet i känns allt annat än säkert. Lös problemet genom att pensla lite nagellack på klisterkanten – det fungerar precis lika bra som klister men klumpar sig inte!

Källa: Tip Hero 

5 oväntade hälsoeffekter av svartpeppar

Nyttiga svartpeppar

Läs också: 5 oväntade hälsoeffekter av svartpeppar

Utvald läsning