Artikeln innehåller reklamlänkar
Torr hyHudvårdHårvårdNagelvårdPsoriasisRosaceaSminkShopping

12 anti age-produkter som faktiskt fungerar

26 feb, 2020 
AvRebecca Wictor
Anti-age-produkter som faktiskt fungerar!
Niacinamide, retinol och hyaluronsyra är tre trendiga ingredienser i anit-age-produkter just nu. Men funkar de verkligen? Vi tipsar om masker, krämer och serum som faktiskt gör skillnad!
Annons

Det är verkligen inte lätt att hålla koll på alla syror, vitaminer och oljor som används i olika skönhetsprodukter just nu. Framför allt när det kommer till anti age-produkter. Kan vi verkligen stoppa huden från att åldras? Och funkar verkligen allt?

Ingredienser som faktiskt påverkar huden

Många forskare verkar överens om att vitaminer överlag har svårt att överleva i krämer och därför inte hjälper alls när de väl appliceras på huden. Dock verkar en vitamin, nämligen B3 i aktiv form, urskilja sig från mängden. I beautyvärlden går den under namnet niacinamid och är känd för att jämna ut och ljusa upp huden men även för att minska oljeproduktionen och stärka hudbärriärerna. Dessa egenskaper gör att den ofta används i just anti age-produkter. Den visar stabila resultat i olika studier och du kan vara rätt säker på att du får ut det du önskar, när du köper produkter med detta.

Retinol – beautyvärldens favorit

En annan ingrediens man är rätt säker på faktiskt ger färre rynkor och mer elastisk hud är retinol. Retinol är A-vitamin och beskrivs ofta som en magisk ingrediens som verkar föryngrande då det hjälper huden producera mer kollagen och elastin, som förbättrar och jämnar ut hudstrukturen. Du hittar den därför ofta i serum, krämer och produkter som är märkta med anti age.

Annons

12 anti age-produkter som fungerar

1. Dermalogica Active Clearing

Dermalogica anti age treatment

Det här är en nattbehandling som jämnar ut huden och motverkar uppkomsten av bakterier. Innehåller bland annat niacinamid. Här kan du köpa den (reklamlänk)

2. Paulas´s Choice Resist Brightening Essence

Paulas choise hudvård

Ett serum som jämnar ut huden och reducerar rynkor och linjer. Perfekt för dig med pigmentfläckar. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

3. Mizon Snail Repair Eye Cream

Ögonkräm med anti age effekt

Det populära snigelsekretet från Korea har blivit känt för att reparera huden och förbättra textur och motståndskraft. Det aktiverar hudens cellförnyelsen och självläkningsprocess. Här kan du köpa det (reklamlänk)

4. REF Anti Age Night Cream

Anti age kräm från REF

En intensiv nattkräm som med hjälp av vitamin A stimulerar cellförnyelsen. Ökar även hudens elasticitet. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

5. Emma S. Treatment Niacinamide Formula

Emma S niacinamide treatment

En gelkräm med niacinamid som minimerar din porstorlek och ger dig en klarare hy. Här kan du köpa den (reklamlänk)

6. The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion

The ordinary niaciamide

Använda några droppar över ansiktet på kvällen, som en del av din vanliga hudvårdsrutin. Verkar direkt mot tecken på hudens åldrande. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

7. Radial Vit C Cleansing Pads

Radial pads antioxidanter

Rengöringspads med vitamin C och salisylsyra som har en utjämnande effekt, gör huden fastare och ger din hy ny lyster. Här kan du köpa dem (reklamlänk)

8. Pixi Retinol Jasmin Lotion

Pixi retinolkräm

En tunn ansiktskräm med retinol som har en föryngrande effekt. Lugnar och återfuktar huden. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

9. Ole Henriksen Truth

Ole Henriksen dagkräm

En favorit i beautyvärlden som är rik på antioxidanter. Den både motverkar uppkomsten av nya rynkor samtidigt som den reparerar de befintliga. Här kan du köpa den (reklamlänk)

10. Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

thomas roth ensyme mask

Det här är en härligt exfolierande enzymmask som aktivt dödar hudceller och ger en jämnare hudton. Perfekt för en trött hud. Här kan du köpa den (reklamlänk)

Annons

11. Lernberg Stafsing Overnight Retinol Mask

mask med retinol

En nattmask med vitamin A och vitamin B-boosters som synligt minskar dina ålderstecken. Här kan du köpa den (reklamlänk)

12. Tonymoly Timeless Ferment Snail Foam Cleanser

TonyMoly rengöring anti age

En skumliknande rengöring som förnyar och reparerar huden. Den är även lugnande och återfuktande. Här kan du köpa den (reklamlänk)

LÄS MER:

Snygga läppglans med spf – skydda dina läppar mot vårsolen

Påskägg med skönhet 2020 – här är bästa köpen

Dagkrämer med solskyddsfaktor – ett måste när vårsolen kommer

Annons