Motverka torr hy! 12 ansiktsoljor som gör underverk

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Under vinterhalvåret vill vi näst intill dyka in i badrumsskåpet och återfukta alla delar av kroppen. Kylan gör vår hy extra torr och därför är det viktigt att använda olika typer av hudvår på sommaren och vintern. Nu är det dags att maxa din hy med återfuktande, lugnande och d-vitaminrika ingredienser som reparerar hudens barriär. Serum är det första steget i din ansiktsrutin som sedan hjälper din ansiktsolja att verka.

Ansiktsoljan är en av hudvårdsrutinens viktigaste delar. Den innehåller nödvändiga fettsyror, reparerar hudbarriären, dämpar torrhet och rodnad samt ger näring och extra lyster. Den låser samtidigt fast fukt i vår hy. När den appliceras kan den upplevas något glansig så se till att den torkar in ordentligt innan du fortsätter med smink. Under natten kan du ta några extra droppar då huden har chans att jobba aktivt med att återhämta sig från dagens påfrestningar från sådant som smink, solljus, vind och avgaser som finns i luften.

ansiktsolja-aterfuktar-djupet

En ansiktsolja kan antingen ha en lättare formula som då ska appliceras innan dag- och nattkräm, efter serum. Men den vanligaste typen har en rikare konsistens och ska då appliceras som det sista steget i din hudvårdsrutin.

12 ansiktsoljor som alla återfuktar huden på djupet:

Nedan har vi samlat våra 10 favoriter som alla ska appliceras som det sista steget och som passar perfekt att använda under vinterhalvåret.

1. Ansiktsolja, Paulas Choice

ansiktsolja-paulas-choice

En perfekt ansiktsolja för dig som har torr hy för att återställa elasticitet och lugna irriterad hud från Paulas Choice. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Apprl).

2. Ansiktsolja, Weleda

weleda-ansiktsolja

En ekologisk ansiktsolja för torr och känslig hy som stärker huden och bevarar fukt från Weleda. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

3. Ansiktsolja, Maria Åkerberg

maria-akerberg-ansiktsolja

En kallpressad olja framtagen från Jojobusken som binder fukt och ökar hudens skyddsbarriär från Maria Åkerberg. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Apprl).

4. Ansiktsolja, Peter Thomas Roth

peter-thomas-roth-ansiktsolja

En ansiktsolja för dig som önskar mjukhet, elasticitet och ger extra mycket lyster. Den sjunker snabbt in och tar bort en oljig känsla från Peter Thomas Roth. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Apprl).

5. Ansiktsolja, Dr Botanicals

 

hm-ansiktsolja
En ansiktsolja berikad med vitaminer som skyddar, ger näring och återfuktar från Dr Botanicals. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).
estelle-thild-ansiktsolja

6. Ansiktsolja, Estelle & Thild

En ansiktsolja för torr och känslig hy för den som är i behov av extra vård och fukt från Estelle & Thild. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

sjo-skin-ansiktsolja

7. Ansiktsolja, Sjö Skin

En ansiktsolja med antiinflamatoriska egenskaper som antioxidanter som återfuktar på djupet och minskar rodnader från Sjö Skin. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

clarins-ansiktsolja

8. Ansiktsolja, Clarins

En populär olja som verkar lugnande och kärlstärkande för en mogen hud som dämpar rodnad, återfuktar på djupet och gör huden len från Clarins. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Apprl).

indy-beauty-ansiktsolja

9. Ansiktsolja, Indy Beauty

En vårdande och skyddande ansiktsolja som mjukgör, bevarar fukt och normaliserar hudbarriären från Indy Beauty. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

loreal-ansiktsolja-gold

10. Ansiktsolja, L’Oréal Paris

En ansiktsolja som ger näring och fukt för den med torr hy och passar alla åldrar från L’Oréal Paris. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

la-bruket-ansiktsolja

11. Ansiktsolja, L:A Bruket

En åldersförebyggande ansiktsolja som stimulerar och återupplivar torr hud från L:A Bruket. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

elemis-ansiktsolja

12. Ansiktsolja, Elemis

En ansiktsolja fylld med ”super-foods” som verkar för att återfukta och skydda huden på djupet från Elemis. Läs mer och köp den här (reklamlänk från Adtraction).

LÄS MER: 

10 serum till budgetpris som verkligen fungerar

Dermatologen – 10 tips mot rynkor som fungerar

Boosta håret inför hösten – 8 prisvärda produkter

Redaktionens tips
Dela på: