11 fina brudklänningar på kändisar och influencers

Petra Tungården, Janni Olson Delér och Meghan Markle

Spets, bohemiskt, långa ärmar och riktigt långa släp är några av de detaljer som synts mycket på bröllopsklänningar de senaste åren. Även alternativa bröllopsoutfits, som byxdress och feminin smoking trendar just nu. En annan fin trend är personliga detaljer som bara syns vid närmare titt och som symboliserar er historia eller familj.

Kolla in de drömmiga bilderna nedan och inspireras av de vackra klänningarna och idéerna från några av våra mest populära kändisar och influencers.

Brud 2020? 11 kändisbröllop och idéer att inspireras av

Margaux Dietz

I våras gifte sig Margaux Dietz med Jacob Liebermann i en sagolik skapelse med broderade blommor från Ida Lanto Couture. Under själva vigseln såg det ut som en helt vanlig (men ljuvlig) bröllopsklänning, men till själva festen tog Margaux bort kjoldelen i tyll och klänningen förvandlades till en supercool och dansvänlig byxdress.

margaux dietz bröllopsbild med jacob
margaux dietz byxdress brollop

Hilary Duff

Strax före jul gifte sig Hillary Duff med kärleken Matthew Koma vid ett intimt bröllop i sitt hem. Klänningen hade långt släp och öppen rygg och designades av Jenny Packham. Klänningen hade också spännande detaljer som markerade axlar som övergick i långa, öppna slöjliknande ärmar samt knappar hela vägen från svanken och ut på släpet. På släpet fanns även dagens datum broderat tillsammans med första bokstaven i Hilary och Matthew, samt L och B för barnen Luca och Banks.

Hailey Beiber

Hailey Baldwin och Justin Beiber har gift sig inte bara en, utan två gånger de senaste åren. Nu senast i september, bar hon denna ljuvliga skapelse designad av Virgil Abloh för Off White.

Klänningen är en lång, långärmad och vacker off shoulder-skapelse i spets. Silhuetten är snäv över rumpa och lår och flödar sedan ut i en vidare kjol, en så kallad fishtail. Den djupa ryggen möts i ett V i svanken och under ceremonin bar modellen en lång tyllslöja som nästan smälte samman med klänningens långa släp. Den långa slöjan bjöd också på en oväntad detalj – längst ut stod det nämligen ”Till death do us part” i versaler.

Hailey Beiber bröllopsklänning
Hailey Bieber Justin bröllop

Janni Olsson Delér

När Janni Delér gifte sig med Jon Olsson i Marbella på Midsommarafton 2018 valde hon en romantisk och bohemisk look. Den skira klänningen, designad av Fadi El Khory var inspirerad av en avslappnad strandstil med singoallatop, markerad midja och många lager i kjolen.

Heidi Klum

Heidi Klum gifte sig med musikern Tom Kaulitz på en båt på Capri i somras. Heidi önskade sig en riktig prinsessklänning och den böljande, romantiska Valentino-drömmen med massor av tyg blev verkligen helt perfekt. Bara axlar i kombination med puffiga armar gav klänningen extra personlighet.

Meghan Markle

I maj 2018 gifte sig Meghan Markle med prins Harry. Meghans bröllopsklänning var av stilren och tidlös design. Klänningen är gjord i siden med trekvartsärm, båtringning och markerad midja och kommer från Givenchy haute couture. Intressant kuriosa är att det långa släpet kantades av broderade blommor från alla de 53 länder som ingår i det brittiska samväldet, samt från vinterkryddbusken som växer utanför parets bostad vid Kensington Palace samt kalifornisk vallmo från staten där Meghan växte upp.

Meghan Markle gifter sig med Harry

Till kvällen bytte dock Meghan om till en mer dansvänlig klänning från Stella McCartney. Klänningen i vit silke hade halterneckskärning och ett mindre släp.

Meghan Markle i Stella McCartney

Maja Nilsson Lindelöf

Influencern gifte sig med fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf i maj 2018. Även Maja unnade sig två klänningar. Hon sade ”ja” i en spetsklänning från Milagro. Under kvällen svidade hon sedan om till en kreation av Ida Lanto. Klänningen hade ett vackert spetsliv med djup rygg och en enklare sidenkjol med hög slits.

Petra Tungården

Petra Tungården bjöd in till en hel helg på ett slott i Frankrike när hon sade ”ja” till juristen Markus Ström. Fashionistan Petra bar inte bara en utan två klänningar specialdesignade av Ida Lanto.

Den första klänningen var en stilren spetsdröm i smickrande sjöjungfrumodell med en liten polokrage och trumpetärmar. Klänningen övergick sedan i ett pampigt släp.

Nästa klänning var mer bohemiskt vintage i sin stil. Överdelen var i spetstyg med formpressade kupor och stora puffiga ärmar och nedanför höfterna fanns en vacker och smickrande övergång till en tyllkjol. Den klänningen passade Petra på att återanvända på ELLE-galan 2019.

Petra Tungården i bröllopsklänning på ELLE-galan

Bilder: TT/Instagram (Petra Tungården: Johanna Rosenlew Maja Lindelöf Nilsson: Emma Eriksson och Sandra Moreira Janni Olsson Delér: Fabian Wester och Marcus Olsson)

Läs mer:

15 tecken på att du är tillsammans med den du ska gifta dig med

5 fina tips för blomsterdekorationer på bröllopet

Expertens 7 bästa tips: Så får ni ert drömbröllop

 

Utvald läsning