10 produkter som räddar din torra hårbotten

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Att ta hand om sin hy med dyra krämer och nattmasker är vi många som är bra på. Men när hårbotten börjar klia påminns man om att även den behöver vårdas.

Viktigt att rengöra hårbotten på djupet!

Att duscha för ofta, använda schampo med uttorkande sulfater, spraya med torrschampo och även stress påverkar din hårbotten negativt. Att håret blir fett efter ett par dagar är helt normalt, men om det går snabbare än så är det ett tecken på att din hårbotten inte mår bra. För att få en hälsosam hårbotten som varken kliar eller flagnar är det bra att göra en oljebehandling. Efter den följer du upp med en inpackning och skalpmassage som löser upp rester från produkterna och rengör på djupet.

10 produkter som räddar din torra hårbotten

1. Serum för hårbotten

Lanza serum för torr hårbotten

Med det här serumet från L´anza förebygger du både torr hårbotten och mjäll. Det är drygt och en bonus är att det även gör håret extra glansigt. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)!

2. Återfuktar och lugnar

Behandling för torr hårbotten

Ett lyxigt hårbottensbalsam från Oribe. Rejält återfuktande för både botten och hårstrå, motverkar mjäll och återställer hårets elasticitet. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)!

3. Nässelspray som lugnar

Nässelspray som lugnar hårbotten från Maria Åkerberg

För att underhålla din hårbotten även när den inte är drabbad av mjäll eller torka, är denna spray från Maria Åkerberg perfekt. Innehåller både tussilago och nässla som hjälper till att lugna hårbotten. Här kan du köpa det (reklamlänk från Adtraction)!

4. En svalkande kur

 

 

Hårbottensbehandling

En leave-in kur som svalkar och återfuktar torr hårbotten. Bara att applicera, massera och kamma ut. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)!

5. Vårdande gelcréme

Cutrin hårbottensmask

Den här gelcrémen appliceras enkelt i hårbotten. Återställer fuktbalansen och gör hårbotten riktigt mjuk. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)!

6. Sheaolja som mjukgör

Idun leave in-behandling för hårbotten

En kur full av Vitamin B och E som stärker och skyddar håret. Omvårdande för en irriterad hårbotten. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)!

7. En intensiv skrubb

MAria Åkerbergs hårbottenskrubb

En härlig peeling för hårbotten som avlägsnar och dödar hudceller. Myntaolja, mjölksyra och jojobaolja i en härlig kombination. Här kan du köpa den (reklamlänk från Apprl)!

8. En riktig supermask

Maria Nila hårbottenmask

En antiinflammatorisk mask som ger direktresultat på din hårbotten. En riktig superbehandling för din ömmande hårbotten. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)!

9. Omvårdande schampo

Schampoo för torr hårbotten

Ett schampo som lugnar en kliande och irriterad skalp. Ett perfekt komplement till skrubben. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)!

10. Ljuvlig lavendel

Maria Åkerberg hårbottenmask

En näringsrik inpackning med tea tree, lavendel och citrongräs som är lugnande för en irriterad hårbotten. Här kan du köpa den (reklamlänk från Adtraction)!

LÄS MER:

6 saker du bör sluta göra med ditt hår i vinter

5 vanliga misstag du gör när du lockar håret

Mer inspirerande innehåll från oss på MåBra:

Dela på: