Artikeln innehåller reklamlänkar

Hårspray för alla hårtyper – 10 favoriter

Bäst i test: Här är våra 4 hårspray-favoriter

Bäst i test: Session.spray, Kevin.Murphy (länk till Apprl)

En lätt och behaglig doft. Sprejen ger bra stadga utan att för den saken skull göra håret stelt. Det tillför extra glans och är dessutom enkelt att borsta ut på kvällen. Dyrt men drygt och effektivt. Läs mer och köp här! (länk till Apprl)

Betyg: 5

 

Näst bäst: Builder’s Paradise, Evo (länk till Apprl)

Enkelt att fördela jämnt, håller håret på plats och är lätt att borsta ur. Medan sprejet torkar kan du lätt forma frisyren. Munstycket klibbar tyvärr lätt igen och behöver sköljas under rinnande vatten ibland. Detta samt ett högt pris gjorde att betyget inte blev det högsta. Läs mer och köp här! (länk till Apprl)

Betyg: 4+

 

Luminous hairspray, Moroccanoil (länk till Apprl)

Ger inte världens bästa stadga, men är lätt att fördela jämnt och lika lätt att borsta ur. Ett stort plus är att det stannar kvar lika finfördelat även i lite regn. Ger håret extra glans och doftar fantastiskt. Bra till det långa håret. Läs mer och köp här! (länk till Apprl)

Betyg: 4

 

Finishing spray, Maria Nila (länk till Apprl)

Lite tuggummiaktig doft. Ger rejält med stadga direkt, men inte helt enkelt att få jämnt. Håret blir väldig stelt trots att sprejet ska ge mediumstadga. Ganska svårt att borsta ur på kvällen. Läs mer och köp här! (länk till Apprl)

Betyg: 3

 

6 andra populära hårspray

Control Addict 28, Redken (länk till Apprl)

Hårspray från Redken (länk till Apprl), 365 ml, som enligt tillverkaren ger 24 timmars kontroll. Läs mer och köp här! (länk till Apprl)

Schwarzkopf, Osis+ Session (länk till Apprl)

Hårspray från Schwarzkopfs Osis-serie (länk till Apprl) ska enligt tillverkaren ge kraftig och långvarig hållbarhet utan att klibba. Läs mer och köp här (länk till Apprl)!

Löwengrip Care & Color, Pixie dust (länk till Apprl)

Hårspray från Löwengrip Care & Color (länk till Apprl) som enligt tillverkaren ger stadga och en naturlig känsla. Läs mer och köp här! (länk till Apprl)

GHD, Style final fix (länk till Apprl)

En hårspray från GHD (länk till Apprl). Tillverkaren skriver att sprejen ger en fast men mjuk känsla. Läs mer och köp här! (länk till Apprl)

Batiste, Stylist hold me (länk till Apprl)

En hårspray från Batiste (länk till Apprl) som enligt tillverkaren ska vara både osynligt och ge ordentlig stadga. Läs mer och köp här! (länk till Apprl)

Paul Mitchell, Awapuhi wild ginger (länk till Apprl)

En hårspray som enligt tillverkaren Paul Mitchell (länk till Apprl) ger en hälsosam rufsig struktur. Läs mer och köp här! (länk till Apprl)

 

5 enkla sätt att få glansigt och fint hår – med minimal insats

Läs också: 5 enkla sätt att få glansigt och fint hår – med minimal insats

Artikeln publicerades först på Allers.

 

Redaktionens tips