10 dåliga vanor som får dig att se äldre ut än vad du är!

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Få fastare hud i ansiktet genom att undvika dessa 10 saker

1. Snabb-dieter

Detta är speciellt dåligt efter att du har fyllt 30 eftersom det naturliga fettet i ansiktet får dig att se yngre ut. När det försvinner snabbt kan det resultera i det motsatta eftersom det är svårare för huden att hänga med.

2. Socker!

Du har hört det tidigare, socker är inte bra för hälsan, men visste du att det faktiskt kan få dig att se äldre ut också? Om du äter mycket socker och kolhydratrik mat som bröd, ris och potatis kan det påverka din hud negativt eftersom en process med så kallade glykosylerade proteiner startas som gör att huden förlorar sin styrka och flexibilitet vilket gör huden mindre elastisk och mer mottaglig för exempelvis solskador.

3. För mycket alkohol

Om du dricker mycket alkohol förlorar blodkärlen så småningom sin lyster och gör att ditt ansikte kan se trådigt ut. Dessutom torkar alkohol ut huden och gör att du ser glåmig ut.

Det finns dock sätt att minska skadorna om du vill dricka alkohol. Satsa på öl som innehåller antioxidanter och viktiga B-vitaminer.

4. Otillräckligt med sömn

Försök att sova åtta timmar varje natt, inte bara för att hålla balansen i ditt liv, utan för att det får din hud att se yngre ut längre. Sömnbrist ger ofta upphov till problem som mörka ringar under ögonen och förlorad lyster i hyn.

Sömn är superviktigt eftersom stresshormonerna får möjlighet att återgå till normala nivåer och cellerna får tillfälle att reparera sig själva!

5. Fusk med solskydd

Solen är en av de största bovarna när det gäller hudens åldrande och detta är förstås speciellt aktuellt på sommaren. Men kom ihåg att solen hittar dig även molniga, regniga och snöiga dagar. Kom ihåg att alltid smörja in dig!

6. Rökning

Om du är rökare bör du sluta av väldigt många anledningar – din hälsa kommer att tacka dig! De goda nyheterna när det gäller din hud är att den börjar reparera sig själv när du ger upp giftpinnarna. Vanligtvis tar det ungefär sex veckor efter att du har slutat röka tills du börjar se stor skillnad i huden!

7. Ingen träning

Medelhård träning förbättrar blodcirkulationen och ger dig ett bättre immunförsvar. Detta är bra för hela din hälsa och ditt ansikte kommer stråla!

8. Klämma finnar

Det spelar ingen roll hur gammal du är, akne kan dyka upp långt upp i åren och framför allt i övergångstiden upplever många kvinnor problem med kvisslor och finnar.

Men att klämma på de röda prickarna är inte lösningen, detta torkar bara ut huden och lämnar efter sig ett irriterat område som i värsta fall kan bli inflammerat och ge ärrbildningar. Använd produkter som hjälper dig bekämpa aknen istället!

9. Sova med smink

Vi vet, det är lockande att bara slänga sig i sängen efter en lång dag – utan att ta av sminket. Men tro oss, det är värt ett par minuter att tvätta ansiktet innan du lägger huvudet på kudden.

Under en lång dag hinner din hud utsättas för väldigt mycket avgaser och skadliga ämnen och de vill du ju inte låta gro i ansiktet hela natten, eller hur?

10. För många produkter!

Att använda bra produkter i ansiktet är en självklarhet, men om du kombinerar många produkter är det dags att lugna sig. En cocktail av hudvårdsprodukter ökar nämligen risken för hudirritation som gör att din hud ser äldre ut väldigt snabbt.

Text: Malin Perlheden, allers.se

Mer från samma sajt:

 

8 oväntade tecken på att du är uttorkad

Redaktionens tips
Dela på: