"Min psoriasis försvann med vitamindrycken"

I sex år led Charlotte Persson av stora, blossande, psoriasisfläckar på armar och ben. Fläckarna vägrade försvinna trots att hon testade åtskilliga crèmer och vitaminer, billigt som dyrt, ingenting tycktes göra någon skillnad. Det stressiga livet hon levde gjorde också att hon tappade mycket hår och hon kunde inte sova ordentligt på nätterna.

– På den tiden kände jag mig ständigt jäktad och trött. Det tog på krafterna att jobba hårt på arbetet och sedan uppfostra tre barn på hemmaplan. Jag var i jättedåligt skick, jag kände mig energilös och kunde inte fokusera, berättar Charlotte.

Kroppen gick på högvarv och blodtrycket var, som hon själv beskriver det, en katastrof. Under en kort period blev hon sjukskriven för att komma till rätta med hälsan, men det hjälpte inte riktigt.

– Sjukskrivningen var så kort att jag inte hann ta tag i hur jag i själva verket mådde.

Via en vän hörde Charlotte talas om Lypo-C, en dryck som bland annat innehåller C-vitamin. Charlotte läste på och fick veta att drycken inte har några färgämnen eller aromer. Det gillade hon. Det kändes också bra att produkten innehåller det hjärtskyddande ämnet lecitin, samt resveratrol – en substans som fått livselixirstämpel.

– Jag sökte någonting som skulle ge mig mer energi och jag var öppen för allt. Jag hade testat så många produkter som inte hjälpt – därför var det naturligt för mig att testa ett nytt kosttillskott. Efter jag googlat på Lypo-C visste jag mycket om produkten och det kändes tryggt, säger hon.

Varje morgon blandade Charlotte en halv matsked av drycken med äppeljuice.

– Och så klunkade jag i mig det. Det blev lite godare med äppeljuice eftersom smaken annars är rätt besk.

Nästan direkt blev hon mer fokuserad och fick bättre koncentrationsförmåga. Blodtrycket stabiliserades på en jämn nivå och håret blev både längre och fick bättre kvalitet. Sedan kom en överraskning hon inte väntat sig.

– På några veckor försvann min psoriasis. Fläckarna blev mindre och mindre och till slut var jag helt fläckfri. Det var en väldigt otippad, men fantastisk, bieffekt. I dag syns det inga spår alls av min psoriasis, säger Charlotte.

Trots att hon fortfarande har en intensiv vardag, och inte gjort några stora förändringar i sitt liv, hjälper drycken henne att få balans i livet. Hon tar fortfarande en hutt om dagen och har inga planer på att sluta.

– Det går inte att jämföra hur jag mår i dag och hur jag mådde innan. Jag känner mig stark både fysiskt och psykiskt. Nu kan jag hålla psoriasisen i schack och samtidigt ha massor av energi, säger Charlotte.

Tipsa oss om din MåBra-metod!

Har du blivit hjälpt av ett naturpreparat eller en alternativ metod och vill berätta om det i MåBra? Skicka ett mejl till [email protected]. Om ditt tips leder till en artikel i tidningen belönas du med ett gäng lyxiga skönhetsprodukter.

 

AV: Sanne Waldner

Foto: Sara Ringström

Utvald läsning