Fråga läkarenSköldkörtelnSmärta och värkHögt blodtryckHudcancerTBE

Linda Lindorffs sjukdomsbesked - okända diagnosen

16 nov, 2020 
AvLovisa Ström
Linda Lindorff hudsjukdom
Linda Lindorff är en av Sveriges främsta tv-profiler. På sin blogg berättar hon nu upp om den okända sjukdomskampen. ”Jobbigt”, skriver hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto kostnadsfritt
Annons
Så använder du munskydd på rätt sättBrand logo
Så använder du munskydd på rätt sätt

Linda Lindorff är en av Sveriges främsta tv-profiler och har bland annat gjort sig känd som programledare för det populära dejtingprogrammet Bonde söker fru. I 14 år har hon hjälpt bönder landet över i jakten på den stora kärleken, och efter alla år har hon nu flera framgångssagor i bagaget. Men även Linda har hittat sina stora kärlek.

I 11 år har Linda varit gift med sin make Jacob Lindorff och tillsammans har de barnen Lykke, Wilhelmina och Benedicte. På programledarens sociala medier kan man ofta se hennes lyckliga familjeliv, men i ett inlägg på bloggen berättar hon nu om sjukdomen som kom efter graviditeten med den äldsta dottern.

Linda Lindorff berättar om okända diagnosen

Linda lider nämligen av hudsjukdomen Perioral Dermatit som innebär att man får rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Nu har utslagen kommit tillbaka på Linda och i ett ärligt inlägg på bloggen skriver hon om sjukdomen:

Annons

”Så var dags igen. Flygvärdinnesjukan är tillbaka. Perioral Dermatit är en hudsjukdom som man aldrig blir av mig om man väl fått den en gång. Den ligger latent och kan när som helst blossa upp. Nu var det ett tag sedan sist för mig men ja som ni ser har det kommit tillbaka nu och man vet aldrig hur stort det blir eller hur länge man har det. Ingen gång är den andra lik.”

Hon fortsätter.

”Jag får röda prickar och eksemröd hud runt näsan och på hakan, ibland prickar runt ögonen. Vissa gånger flagnar huden och blir lite ödlelik. Men det som är jobbigt är att det kliar och sticker och man bara vill vara där med fingrarna och pilla – vilket man så klart inte ska för då blir det värre.”

Hon berättar att första gången hon fick det var när hon var gravid med Lykke och att hon då inte hade någon aning om vad det var. Men efter ett besök hos hudläkaren fick hon höra att hon drabbats av den ihärdiga hudsjukdomen.

Annons

Under sommaren klarade hon sig från utslag, men så fort hösten kom och hon började sminka sig mer och även känna betydligt mer stress kom utslagen tillbaka. En stor del till att bli av med de oönskade utslagen är alltså att undvika smink och hudvårdsprodukter överlag, men då man som Linda jobbar framför kameran är det förstås lättare sagt än gjort.

”Men nu har jag en period som är lugn då Bonde söker fru är inspelat klart och Jorden runt har skjutits upp till nästa år så det här ska jag nog få bukt med”, skriver hon hoppfullt.

LÄS MER

Tidiga tecken på att du har problem med sköldkörteln

13 sätt högt blodsocker kan påverka kroppen på

8 autoimmuna sjukdomar alla borde känna till

Annons