Josés pollenallergi försvann av tallbark: "Helt borta"

Hälsoverktyg

Stressa mindre Stressa mindre
Räkna ut din fettprocent Räkna ut din fettprocent
Kaloritabell Kaloritabell
Motionstabell Motionstabell
Räkna ut ditt BMI Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja/höftkvot Räkna ut din midja/höftkvot
Ner i vikt - tjänster Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor Onlinekurser för nya vanor
Recept Recept
Veckans meny Veckans meny
Nyhetsbrev Nyhetsbrev

Ungefär två miljoner svenskar lider av pollenallergi. Symptom som hösnuva, röda ögon och trötthet är vanliga och behandlas oftast med receptfria mediciner, men för många räcker det inte med apotekets konventionella produkter.

José San Martin, nu boende på den spanska solkusten, är en av dem. För åtta år sedan drabbades han av gräsallergi och har länge förknippat våren med trötthet och rinnsnuva. Men så testade han något helt nytt för att få bukt på sina symptom – tallbark.

Läs också: Är du pollenallergisk eller bara lite vårförkyld? Experten förklarar

Kosttillskottet Bio-Pycnogenol består av barkextrakt från tallen pinus pinaster, ett träd med kraftiga antiinflammatoriska effekter. Barken innehåller också den starkaste vattenlösliga antioxidanten i hela världen och blockerar frisättningen av histaminer.

– Jag skojar inte när jag säger att pollenallergin var helt borta. Efter att ha haft besvär i flera år under sommarhalvåret och då framförallt att vara så utmattad, kändes det som ett mirakel att plötsligt fungera normalt igen, säger José San Martin till tidningen Kurera.

Läs också: 7 tips för att klara dig igenom pollensäsongen

Tallar i en solig glänta i skogen. Barken från tallträdet pinus pinaster har visat sig mycket effektivt mot pollenbesvär.

Barken från tallträdet pinus pinaster har visat sig vara mycket effektivt mot pollenbesvär.

Att barkextraktet är väldigt effektivt är ingen hemlighet. I dag finns över 400 studier och artiklar från de senaste 50 åren som pekar på extraktets positiva egenskaper. Dessutom ger det sällan de biverkningar som annars är vanligt förekommande vid bruk av allergimediciner, till exempel trötthet och torra slemhinnor.

Är du astmatiker? Då kan kosttillskottet lindra även dina besvär.

Läs också: Så väljer du rätt allergimedicin

Foto: IBL/Shutterstock//Bilden är tagen i ett annat sammanhang. 

 

Redaktionens tips
Dela på: