Välj rätt växt till ditt hem – baserat på ditt stjärntecken

Vi slutar aldrig fascineras av astrologi. Vissa menar att vår födelsemånad har inverkan på våra val i livet och hur vi är som personer, medan andra är övertygade om att horoskop bara är ett oskyldigt nöje och ingenting att lägga någon vikt vid.

Läs också: Växter som renar luften – 7 gröna förslag

Men oavsett om du tror på stjärntecken eller inte är det aldrig fel att inspireras. Våra amerikanska kollegor på Elle Decor har sammanställt vilken växt du bör välja till ditt hem – baserat på ditt stjärntecken.

Väduren: Kaktus

Du är extremt äventyrlig och ambitiös, så du behöver en växt som kan överleva på egen hand när du är ute och upptäcker världen. Kaktusen är dessutom en stark och skyddande planta som kompletterar vädurens eldiga personlighet.

Oxen: Paradisträd

Paradisträd växter långsamt och kan bli gamla. Som den pålitliga och trygga person du är kommer du uppskatta tanken på att den här charmiga suckulenten alltid kommer finnas där för dig.

Tvillingarna: Airplant

Du har ofta ditt huvud bland molnen och fantiserar om vilket äventyr du ska ta dig till härnäst. Du är sällan kvar på samma ställe någon längre period och älskar miljöombyte. Det är lite likt luftplantan, som också saknar rötter och kan flyttas från ställe till ställe, utan någon kruka som tynger ner den.

Läs också: 10 växter som gör din luft fuktigare

Kräftan: Fredskalla

Vid en första anblick kan fredskallan se aningen nätt och skör ut, men den är – precis som kräftan– otroligt stark och tålig.

En bonus är att den dessutom renar luften från kemikalier.

Lejonet: Fönsterfikus

Lejonet älskar att stå i centrum, precis som fönsterfikusen.

Den ståtliga växten lyfter vilket rum den än placeras i tack vare storleken och de dekorativa bladen – och din sociala personlighet fungerar på ungefär samma sätt.

Jungfrun: Azalea

Jungfrun är känd för att ha öga för detaljer och din personlighet är en av få som passar för att sköta om den något knepiga azalean.

Även om den här växten är svårskött är den värt allt jobb i slutändan, när de skira, färgglada blommorna och de vackra mörkgröna bladen frodas.

Vågen: Svärmorstunga

Du är som lyckligast när du är omgiven av lugn och harmoni och inte har något som stressar. Svärmorstunga är så pass lättskött att du knappt behöver lyfta ett finger för att den ska trivas – och den skänker en fin och trivsam grönska till hemmet.

Läs också: Därför dör dina växter – 8 vanliga orsaker

Skorpionen: Suckulent

Skorpionen kan ha svårt att lita på andra och kör gärna sitt eget race, så även suckulenter. De tjockbladiga och vattenfyllda växterna frodas bäst ensamma i kruka, där de har plats att växa.

Skytten: Monstera

Monsteran och skytten har mycket gemensamt. Inte bara är ni båda livfulla, ni är dessutom spännande och frodas oavsett var i ni är.

Stenbocken: Bromelia

Om du vill att din bromelia ska växa sig stor och stark måste du sköta den rätt, precis som du säkert önskar att själv bli behandlad. Ni är båda känsliga och blyga, men också ambitiösa, så ni kommer trivas i varandras sällskap.

Vattumannen: Rexbegonia

Plantor med färgglada löv är ett måste för vattumannen, som har en påhittig personlighet och stor nyfikenhet.

Läs också: Växttrender hösten 2017

Fiskarna: Ampellilja

Eftersom du är empatisk och hjälpsam dras fiskarnas personlighet till ampelliljan. Precis som du är denna växt också osjälvisk och stark och kan överleva även i det mörkaste hörnet av rummet.

Källa: Elle Decor Startbild via: Planete deco

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration.