Artikeln innehåller reklamlänkar
QuizHusdjurHumorHoroskopHem & inredning

Vackraste vårbuketterna! Här är 5 vaser alla borde ha hemma

10 mar, 2018 
AvMalin Ny
Snygga vaser till hemmet i vår.
Ta naturen in i hemmet, och ställ buketten i en vacker vas? Här är 5 vaser som varje hem borde ha!
Annons

Att hitta vackra vaser är inte särskilt svårt – men att hitta sådana som presenterar blommor på ett så snyggt sätt som möjligt är lättare sagt än gjort. Därför bad vi floristen Åsa Sannerheim tipsa om vaser som passar alla slags buketter – och som är ett måste för alla vårbuketter.

Här är fem vaser du behöver ha hemma i vår!

Trattformad/pokalformad vas
– En trattformad vas är en väldigt klassisk form. Den här typen av vas passar bra till tulpaner eller kanske egenhändigt plockade ängsblommor. Här behöver inte blommorna bindas utan stjälkarna smalas i botten och sprids i den vida munnen.

På bilden: Trattformad vas från Nachtmann (reklamlänk), 399 kronor.

Annons

Generös vas
– En generös vas till de gånger man får eller unnar sig en riktigt rejäl bukett. En vas med vidd i botten där väggarna inte sluttar inåt gör att stjälkarna kan sprida sig ordentligt. Passar både en bunden bukett eller om man själv gör ett arrangemang och sticker stjälkarna själv i vasen.

På bilden: Bred vas från Bloomingville (reklamlänk), 369 kronor.

Lång vas
– En hög vas på cirka 30-40 centimeter. Här känns det härligt med ett rejält material som stengods, gärna modell urna. Passar till blommor med höjd som gladioler på hösten, blommande grenar på vårvintern, lejongap till sommaren eller amaryllis till jul.

Annons

På bilden: Hög vas från House Doctor (reklamlänk), 1 235 kronor.

Låg vas

– En låg vas till matbordet som inte skymmer sikten när man sitter och äter. En sådan vas behöver ofta vara lägre än man tror, cirka 12-17 centimeter.

På bilden: Låg vas från Louise Roe (reklamlänk), 999 kronor.

Småvaser

– En radda småvaser. Blommor är en lyxvara, ibland kanske man bara unnar sig några få juveler och sprider ut i småvaser. Småvaser kommer också till användning om man vill rädda det som räddas kan när man plockar isär en bukett som börjat vissna.

På bilden: Småvaser från Skultuna (reklamlänk), 998 kronor.

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Annons