Trendspaning: Så ska vi måla våra hem 2018

Den nya färgkollektionen som fått namnet ad.18 har tre tydliga trender för hur vi ska färgsätta våra hem – Lemon Crisp, Dark Wood och Desert Sunset.

– Utifrån en gedigen research inom en mängd olika områden, från mode och inredning till mat och konsthantverk, har Alcros kulörexperter identifierat tre trender som kan komma att prägla våra hem de närmaste åren. Varje trend inom ad.18 är representerad av fem olika Alcrokulörer, noggrant utvalda för att harmonisera tillsammans på väggar, tak, snickerier och möbler, säger Ylva Boon Widegren PR- och kommunikationsansvarig Alcro.

Läs också: Här är färgerna du absolut inte ska måla ditt hem med

Första trenden, Lemon Crisp, är en lite djärvare variant på de vita och ljusgrå nyanserna som vi sett de senaste åren. De lite gräddiga färgerna har inspirerats av citrusfrukter och skira gröna toner.

Vägg målad i nyansen Toddy och listen i Kalk.

En skarp kontrast till Lemon Crisp är den mörka och eleganta Dark Wood som har inspirerats av renässansmålningar, brittiska dandyn och 1970-talets Italien.

Läs också: 7 inredningsknep som ljusar upp ett mörkt hem

Vägg målad i Smoking, väggmålningen går i färgerna Oktan, Chicken Coop, Brownie och Blåstång.

De varma färgerna som påminner om solnedgångar i öknen har fått det talande namnet Desert Sunset. Denna trend visar på flera olika röda färgskiftningar och brunbrända nyanser.

Läs också: 6 snygga färgkombinationer att inreda med

Spana in alla nyanser i ad18 på Alcros hemsida. 

FOTO: JONAS INGERSTEDT/ALCRO  STYLIST: DENNIS VALENCIA

Artikeln publicerades först på Femina.

 

Utvald läsning